Hovedside Modellsport Karriere Huset Bilen Kawasaki Sudoku Din side

Modellfly som sport og hobby

Jeg har bygget og fløyet modellfly helt fra barndommen av. Storebror Arvid var den som først startet etter at pappa spanderte en David Andersen Tellus motor hos Sport og farge på Lambertseter. De større guttene i gaten dannet etter dette modellflyklubben Parax og kjelleren hos oss ble basen for gjengen.

Linestyrte fly var det som opptok oss i starten og vi var ofte ute å fløy på "Leker'n", en liten park 200 meter fra huset. Vi kunne også syklet eller gå ned til Ekebergsletta for å få mer plass. Her arrangerte vi stevner og konkurrerte i stunt, speed og combat. Resultater ble nøye notert i egne loggbøker.

Etterhvert ble fjernstyringsutstyr mer tilgjengelig og vi bygget nye fly for styring med radio-kontroll (RC). Jeg fortsatte å konkurrere og hevdet meg godt gjennom mange år. Etter en pause som varte fra 1993 frem til 2008, har jeg tatt aktiv konkurranseflyging opp igjen.

FLIGHT LOG 2021


Antall flukter pr modell: Vanquish: 20
Antall flukter pr modell: Spark Evo 1: 15
Antall flukter pr modell: HyperBipe: 3
Antall flukter pr modell: Acrobat: 2
Antall flukter pr modell: Riot: 2
Totalt antall flukter: 42
Antall flydager: 9

27.02.2021 Tore
Lørdag 27. februar, 3 turer med HyperBipe.
Fin dag og tilnærmet vindstille. Allerede fult av folk i depotet da jeg ankom ved 1300 tiden. Hadde med to fly, Spark og HyperBipe. Hyperbype nodellen ble brukt til å øve på rolling loop som er en meget skummel øvelse.
Totalt 3 turer med HyperBipe i år.
27.02.2021 Tore
Lørdag 27. februar, 5 turer med Spark Evo 1.
Fin dag og tilnærmet vindstille. Allerede fult av folk i depotet da jeg ankom ved 1300 tiden. Hadde med to fly, Spark og HyperBipe. Hyperbype nodellen ble brukt til å øve på rolling loop som er en meget skummel øvelse.
Totalt 15 turer med Spark Evo 1 i år.
26.02.2021 Tore
Fredag 26. februar, 5 turer med Spark Evo 1.
Mildværet er kommet og all snø er smeltet på flyplassen. Dog veldig bløtt i depotet. Vinden var ganske kraftig og 90 grader på flyretningen men det ga fin trening på å holde linjen. Etter hvert kom Henning også og vi fløy annen hver gang. Fint å snakke med noen igjen. Ble en fin fredag.
Totalt 10 turer med Spark Evo 1 i år.
13.02.2021 Tore
Lørdag 13. februar, 5 turer med Spark Evo 1.
Flott flydag på Vingtorstripa. Sol, kulde, men helt vindstille. Jens Kristian, Henning og Ketil kom også pluss to, tre andre. Det ble trening på finaleprogrammet. Flygingen gikk bedre etter hvert.
Totalt 5 turer med Spark Evo 1 i år.
07.02.2021 Tore
Søndag 7. februar, 2 turer med Acrobat.
Jeg har fløyet en del på Bogstadvannet opp igjennom tidene og bestemte meg for en tur dit i dag. Ladet opp Acrobaten som går hel inn i bilen. Utenfor roklubben så jeg det stod en to tre stykker med fly ute på isen og gikk ned. Hyggelige folk og hyggelig prat men mye folk ellers på isen så det ble med et par turer med landinger innimellom skøyteløpere.
Totalt 2 turer med Acrobat i år.
06.02.2021 Tore
Lørdag 6. februar, 5 turer med Vanquish.
Fantastisk flott dag på flyplassen i dag. Banen er brøytet for snø og det var sol og lite vind. Jens Kristian, Henning og Kjetil kom også og det ble god gammeldags program-trening.
Totalt 20 turer med Vanquish i år.
04.02.2021 Tore
Torsdag 4. februar, 5 turer med Vanquish.
Minus 8 grader men fint vær og ikke alt for mye vind. Reiste til Årungen hvor det er brøytet bane. Der satt det to karer i skogkanten med kaffe. De mente det var for surt ute på isen. Og ja, det var surt men jeg trosset kulden og fløy mine fem batterier. Etterpå gikk jeg til de andre og spiste matpakke og varm toddy😀.
Totalt 15 turer med Vanquish i år.
16.01.2021 Tore
Lørdag 16. januar, 5 turer med Vanquish.
Rundt -10 grader men null vind så det gikk fint. En gjeng har brøytet stripa så forholdene var fine. Varme i klubbhuset. En fin dag.
Totalt 10 turer med Vanquish i år.
09.01.2021 Tore
Lørdag 9. januar, 5 turer med Vanquish.
Minus 5 grader men lite vind på Vingtors flyplass. Banen er brøytet av ivrige medlemmer. Flere ute på plassen, fin stemning. Litt lavt skydekke begrenset flygingen min men det ble en fin dag.
02.01.2021 Tore
Endelig. Ikke fløyet siden 1. desember. Så det var folk på flyplassen på web-kamera og satte to batterier på lading. Vi ble fem stykker. Varme i brakka. Fint å være på flyplassen igjen. Sliter litt med synet. Mye tårer i øynene. Tror ikke jeg er ferdig med øyekataren.
© ToJe SOFT 1999-2021