Hovedside Modellsport Karriere Huset Bilen MC DustFilm Din side

Kawasaki 550 LTD

  • 1982 modell
  • 553 ccm
  • 4 sylindre
  • 53 HK v/8500 rpm
  • Vekt 198 kg
07.06.2021 13:02 Tore

Kawasaki 550 solgt

En trist dag. Har hatt mye glede av denne.

En litt trist dag. Gamle gode Kawasakien er solgt (kr 6000,-) og ble hentet på henger. Hadde nok satt alt for lav pris for det kom mange henvendelser enda jeg hadde skrevet om defekt startmotor i annonsen. Har hatt mange fine turer med sykkelen siden 2003. Den var trygg og kjøre.
25.04.2021 11:59 Tore
Sliter med å få start på Kawan. Skal jeg legge inn bud på denne tro? https://www.finn.no/mc/all/ad.html?finnkode=216062564
22.04.2021 08:41 Tore
Kawasakien har startproblemer. Gjorde to ting i dag La to tykke og myke kabler fra batteriet og frem til styret. I enden av kablen loddet jeg på en såkalt Deans kontakt som passer inn i mitt fire sellers lipo batteri. Dette gir en boost ved kjøring av startmotoren. Så slipte jeg litt av choke hendelen slik at den ikke butter borti kassa til luftfilteret. Hendelen butter i denne kassa. Nå kan jeg gi full choke enklere. Håper dette hjelper. Startet fint på testtur til Gamle Mossevei og Tyrigrava.
16.04.2021 Tore

Sesongstart Oppstart

I dag trillet jeg ut Kawan for en prøvestart. Skrudde først opp bunnskruene på forgasserne og lot det renne litt gammel bensin ut på gårdsplassen. Så kjørte jeg bilen inntil og koblet til startkablene. Må alltid bruke de ved første oppstart. Det var ikke lett å få start på den, starteren slipper taket i tannhjulet på motoren og slurer. Men til slutt hostet og harket den i gang. Jippy! Ble en liten tur ned til Dikkan og tilbake. Moro.
15.04.2021 18:48 Tore
Tok av presenning på Kawan og ladet opp batteriet i dag, men har ikke forsøkt på start. Skjer snart.
01.12.2020 Tore

Vinterlagring

Har tatt ut batteriet av Kawasakien og satt det på lading i kjelleren. Alf Magne hjalp meg med å få sykelen opp på hovedstøtta inne i verkstedet til pappa. Der har den nå fått presenning over seg.
Sykkelen har gått veldig bra i sommer selv om det noen ganger er start vansker. Tannhjulet på startmotoren slår ikke ordentlig inn og slurer. Sykkelen er avhengig av god spenning på batteriet. Jeg kan teste ladestrømmen batteriet mottar til våren. Vurderer også å koble to tykke ledninger til batteriet påmontert kontakt til 4 seller LiPo batteri.
Det har blitt to flotte langturer med sykkelen i år. Den første var en Burgertur med Arvid til Knatten. Veldig koselig! Så tok jeg sjansen å la i vei på en tur alene oppover i landet. Målet var Valdal og jeg skulle bruke fem dager. Det gikk kjempefint. Heldig med været og opplevet mange flotte gamle veier og ikke minst Trollstigen i Åndalsnes. Ble invitert på kaffe hos Petra og Tore Jemtegård på Jemtegård i Valdal.
01.06.2020 Tore

OVERHALING

Ble en liten Kawasaki tur på meg etter grøftegravingen i går. Kjørte forbi Hvervenbukta og gamle Mosseveien. Tykt av folk på stranda og til og med ute i vannet.
På fredag skiftet jeg olje (Motul 3000 Mineral), oljefilter (HF401) og tennplugger (D8EA NGK) på Kawasakien. Strammet også kjedet og smurte clutch wire. Filte litt av kantene på clutch hendelen slik at den ikke skjærer i vaieren. Liten test-tur i Bernten. Kanskje kjedet ble litt for stramt?
25.04.2020 Tore

Sesongstart

Arvid spør om Kawan er kjørbar og inviterer til Knatten. Jeg omprioriterer gjøremål og ser på sykkelen. Om den er kjørbar, kommer jeg ned grytidlig i på lørdag ved 1200 tiden.
Velkommen sier Divra. Nå har jeg fått fyr på tre av fire sylindre. Det holder. Starter snart svarer jeg. Det blir en pangstart og en flott helg.
22.09.2019 Tore

Sesongstopp VINTERLAGRING

Har satt Kawasakien i vinteropplag i dag. Kjørte først en liten tur rundt kvartalet før jeg vasket den og trillet den på plass i garasjen. Sykelen har gått fint i år, men er noen ganger vanskelig å få start på. Neste år bør det byttes plugger og olje.
Har hatt flere fine turer med sykelen i år. Foruten badeturer til Hanoa ble det lørdag 27. juli MC-tur til Jernbanemuseet i Hamar. Først faktetappe opp til Minnesund hvor turen gikk videre på de gamle veiene helt til Hamar. Kawasakien går supert. Museet ligger på en stor park ved Mjøsa. Her gikk Tertitt toget frem og tilbake noen hundre meter. Mange bygninger som huset gammelt jernbanemateriell. "Dovregubben" var enorm. Et bra museum og park. Turen tilbake gikk først videre nordover og over brua. Så tilbake mot Oslo via Gjøvik og Grua. Super tur.
MC-tur søndag også. Må utnytte finværet, for varmt å fly. Kjørte Hurumlandet rundt. Veldig sommerlig i de små tettstedene jeg passerte som Tofte og Filtvet. Svingte ned til bryggene. Her var det stor badeaktivitet. En liten slørlandsidyll et steinkast fra Oslo.
Søndag 1. september var det igjen flyshow på Notodden. Fin tur og Kawasakien maler som en katt. Bra flyshow i år også, mye likt det i fjor.
05.06.2019 Tore

Startvansker BATTERI

Kjørte Kawasakin til jobb her om dagen. Startet greit hjemme, men når jeg skulle hjem fikk jeg ikke start på den. Starter maler og går, men ingen tenning. Trillet ned en bratt bakke på annet gir og da startet den heldigvis. Tror jeg må ha et nytt batteri.
Gjorde et herlig forsøk med Kawasakien i morgentimene i dag. Først koblet jeg til mitt fire cellers LiPo batteri på ca 15 volt rett på batteriledningene der hvor normalt et 12 volt blybatteri skal sitte. Vred om nøkkelen og jommen snurret startmotoren og motoren startet lett. LiPo batteriet ble litt lunka. Så monterte jeg mitt nye MC batteri (Biltema Art.80-820) og også her startet sykelen bra. Så koblet jeg LiPo batteriet direkte på blybatteriet. Ingen gnist ved tilkobling. Målte spenning med Hansen og spenningen over blybatteriet steg opp mot 15 volt ved tilkobling. Tanken er at jeg kan ha med et LiPo batteri i sekken når jeg kjører Kawasakien. Da vil jeg aldri få problemer med lav startmotor spenning.
Har laget en overgang mellom LiPo batteriet og sigarettenner-uttaket jeg har på styret. Her kan jeg koble inn nødstrøm om nødvendig. I ettertid dukket et problem opp. Det sitter en sikring på 10 amp på ledningen og denne gikk ved test. Her må det tyv-kobling til.
21.04.2019 Tore

Sesongstart LUFTETUR

Da er Kawan tatt ut for sommeren og prøvekjørt. Skiftet luftfilter (Type Hiflofiltro varenr 6785 hos McOslo) samt vakuum slangen til tanken.
Det er to slanger til bensinkrana. Vakuumslangen var stiv mens bensinslangen var Ok. Bulken i tanken er fylt opp med sparkel og lakkert med metallic og to-komponent klarlakk utenpå. Bør smøre opp clutch wire og kanskje wiren til speedometeret. Bytter ikke plugger og olje i år. Ble en super test tur til Tyrigrava og Sandbakken. Går kjempebra!
25.03.2019 Tore

Bulk i tank REPARASJON

Har sparklet og slipt bulken i tanken på Kawan. Nå er grunning og første lakk lag påført med spray.
Litt mer sliping og så et lag til så blir det kanskje bra. Bra nok ihvertfall.
29.10.2018 Tore

Sesongstopp VINTERLAGRING

Kawasakien har fungert helt fint hele 2018 sesongen. Kan være litt vanskelig å starte en gang i blant, men kommer etter hvert. Vurderer å bytte batteri til neste sesong. Det har blitt en del turer på meg. Supert var det på Burger tur med Arvid til Modum og Bingen modellflyplass. Dette var en herlig MC tur via svingete bakveier og over gruslagte fjelloverganger.
Dessverre så kom sykkelen i ubalanse en dag jeg skulle sette den inn i garasjen. Sykelen veltet mot metall karmen på verksteddøra og det ble en ganske stor bulk i bensintanken. Huff! Får prøve å se på det i løpet av vinteren.
22.04.2018 Tore

Sesongstart LUFTETUR

Tok ut Kawasakien i dag og monterte batteriet. Alt så Ok ut. Ville den starte? Yess, startet på første forsøk. Kjørte en testtur til Tyrigrava slik som et titalls andre gjorde i dag.
Har oljefilter og luftfilter, men må handle olje og plugger. Det får komme senere.
23.10.2017 Tore

Sesongstopp VINTERLAGRING

Siste tur med Kawasakien ble en kveldstur ut til flyplassen den 6. oktober. I dag tok jeg sykkelen ut av garasjen og vasket motorblokka med bensin og resten med varmt vann. Sykkelen har gått veldig bra i år og det har blitt flere korte og lengre turer. Den flotteste turen var Burger tur sammen med Arvid til Evje. Her var det et stort modellflystevne og dette var målet.
Det ble hverken skiftet plugger eller olje/oljefilter i våres. Dette bør gjøres 2018. Biltema batteriet er fra 2015 og har fungert bra hele sesongen. Spørsmålet er om det holder en sesong til.
19.04.2017 Tore

Sesongstart KLARGJØRING

Trillet ut Kawan i dag for sommer klarering. Først byttet jeg ut noen defekte strips som holder en pyntelist rundt setet. Så monterte jeg inn batteriet. Nytt her er at jeg også monterte på et Biltema 12 volt uttak på styret med tilhørende ledning ned til batteriklemmene. Ble bra. Så var det start av motor. Lot det først renne fuel igjennom flottørkammerne og ned på bakken ved å løsne på de respektive dreneringskruene. Så var det full choke og full gass, og etter et lett trykk på startknappen, startet motoren uten problemer. Fantastisk!
Det ble en test-tur til Kolbotn og sykkelen gikk som jeg husker den fra i fjor. Jeg kjente igjen problemet med å holde sykkelen rett. Styret er rett og slett litt tregt å bevege på og det merker man ved lav fart. Hjemme igjen kjørte jeg på med CRC og kjedeoljespray inn i et hull, sikkert etter en rattlås. Og det hjalp! det kjennes ut som om styret er lettere å bevege. Ny test tur gjenstår å utføre.
16.10.2016 Tore

Sesongstopp VINTERLAGRING

Kjørte til jobb på Kolbotn for siste gang 4. oktober i år. Det var ganske så kaldt, og etter dette har temperaturen droppet ytterligere. På søndag tok jeg ut batteriet av Kawasakien, vasket den og satt den i vinteropplag i garasjen. Sykkelen har gått bra i sommer. Men de eneste langturer var rundt hele Østmarka pluss en flott dagstur til Sunne via Charlottenberg i Sverige på en av de varme sommerdagene. Her skulle jeg se på et IMAC stevne. Spiste billig middag i Sunne før jeg returnerte samme vei tilbake.
Opplever litt motstand i styret akkurat rundt midten. Jeg fikk det bekreftet ved å bygge opp foran slik at forhjulet ikke tok ned i bakken. Jeg merker det når jeg kjører at sykelen er litt vanskelig å holde rett ved kjøring rett frem. Dette bør jeg se på til sommeren. Ellers fungerer sykelen helt greit.
17.04.2016 Tore

Sesongstart SMØRING

Tok ut Kawasakien i dag og monterte batteriet. Koblet startkabler fra bilen og tok årets første start. Motoren startet etterhvert og det ble en prøvetur til postkassa og tilbake. Smurte gass og kløtsj wire. Begynte å fikse venstre blinklys bak, men det ble for kaldt etterhvert. Gøy med en mekke dag ute.
02.11.2015 Tore

Sesongstopp OPPLAG

Kjørte Kawasakin ut på jobb til Sunnaas i dag. Det må være ny rekord i sen bruk av MC for meg. Den stod operativ enda et par uker, men så ble batteriet tatt ut og sykkelen ble satt opp på hovedstøtten og presenning lagt over. Har stort sett brukt sykelen til kjøring til og fra jobb. Men noen turer har det blitt. Sykkelen fungerer fint men bensin og lufteslange virker stive. Bør byttes i nye.
22.06.2015 Tore

Lufttrykk DEKK

Forhjulet holdt ikke på lufttrykket. Det var kø for å få time hos MC verksted. Men Vianor på Hasle har en kar som kan MC. Leverte begge hjulene dit og han skiftet dekker fra den ene dagen til den andre. Dekk typer er Bridgestone Tube less 130/90-16 BT45R 67H TL og 100/90-19 BT45F 57V TL. Det er litt usikkehet rundt dette med slangeløse dekk. Jeg tror ikke felgene er laget for dette slik at de benytter en slange inne i dekkene. Fikk ikke helt klarhet i det. Pris kr 2595,-. Det kan jeg leve med.
08.04.2015 Tore

Treg start BATTERI

Prøvestartet Kawasakien i dag, men det er dårlig futt i batteriet. Av loggboka ser jeg det ble byttet batteri i 2006. Dro så til Biltema Sofiemyr og kjøpte et nytt gel 12 Ah varenr 80820.
Det viste seg å være fulladet så jeg satte det rett inn og da ble det mer liv i sakene. Kanskje ikke gel batteri holder så lenge, men da er det bare å bytte i nytt. Pris kr 529,- betaler i kassen.
06.04.2015 Tore

Sesongstart Ut av opplag

I dag har jeg rullet sykkelen ut av garasjen for inspeksjon. Den så fin ut, men det var veldig lite luft i forhjulet. Har forsøkt å pumpe opp så får jeg se om det holder eller om jeg må på et dekkverksted. Ellers i dag: Festet en pyntelist på setet med tre sorte klips, montert batteri, byttet olje og oljefilter. Oppdaget at det mangler en skrue for feste av den krommede metallbøylen som går rundt og bak setet. Det viste seg at det sitter igjen rester etter en skrue inne i gjengene. Lar det være som det er.
Motoren ble ikke forsøkt startet i dag. Det får vi gjøre senere.
27.10.2014 Tore

Sesongstopp Oppsummering

Ikke så veldig mye kjøring med sykelen i år men de på de turene det har blitt har Kawasakien gått meget godt. Det har vært i hovedsak tre langturer i år: Først en kald tur rundt Nordmarka i mars, så en tur til Fyrresdal flyplass i mai før vi tok den flotte Burgerturen i juni. Det har vært noen småturer ellers og sykelen har oppført seg eksemplarisk. Et problem må jeg se mer på i 2015: Luften siger langsomt ut av forhjulet. Og så er det den litt trege gassvaieren da.
30.03.2014 Tore

Sesongstart Første tur

Bilen er på verksted så jeg trillet ut Kawasakien. Samtidig var det anonsert modellmesse i Jevnakerhallen på Hadeland og etter å ha montert batteri og fyret opp motoren, ble det en første MC tur i dag hallveis rundt Nordmarka. Sykelen gikk kjempebra, god temperatur til å begynne med, men noe kaldere lenger oppover. Snø på siden av veien!
01.11.2013 Tore

Sesongstopp Vinteropplag

Ok, da er Kawasakien satt bort for vinteren. Siste kjøretur var 1. november hvor jeg kruste i sakte fart rundt Gjærsjøen og innom Ingerstrand. Sykkelen har gått veldig bra i år også og det har blitt noen dagsturer, bl.a rundt Nordmarka og til Rena for å besøke Kristina. Høydepunktet var årets burgertur 3 ? 5. mai med Divra og Espen. Ting som bør sees på: Smøre gass vaier, slakk på kjede, gummi på støttestopper, feste av 12 volt uttak/GPS. GPS fungerer utrolig bra også på motorsykkelen.
31.03.2013 Tore

Sesongstart Første tur

Tok min første tur med Kawasaki'n i dag. Startet på andre forsøk. Men for mye grus, vann og is til at det er safe å kjøre nå. 23. april ble første tur til jobben. Skiftet olje og filter men ikke plugger.
21.10.2012 Tore

Sesongstopp Vinteropplag

Trillet ut Kawan i dag og fylte varmt vann i en bøtte. Vasket syklen med svamp og dusjet med hageslangen. Tok ut batteriet og satte det på ladning nede i kjelleren. Må ha hjelp til å få den opp på hovedstøtta for lagring i vinter.
12.10.2012 Tore

Sesongstopp Siste kjøring

Siste kjøring til og fra jobben i 2012 ble i dag. Kawasakien har gått uten feil i hele sesongen. Noen få langturer har det blitt, spesielt kan nevnes årets Burger tur (se dagbok for bilder og video) og tur til Notodden flystevne.
19.03.2012 Tore

Bensinlampe lyser Elektrisk

Må ha ødelagt noe på tanken da jeg hadde den av, for nå lyser varsellampen for tom tank hele tiden selv om tanken er full. Det rare er at den slutter å lyse når jeg setter den opp på hovedstøtten. Her må det være en kabel som ikke ligger riktig. 
17.03.2012 Tore

Vedlikehold Bensinslanger

Trillet ut Kawasakien på tampen av dagen i går for å kikke. Ser hel og fin ut, men kjente at bensinslangen var stiv og slarkete. Hadde allerede kjøpt nye slanger i fjor og begynte med å montere de. Gøy! Fortsetter i dag om været tillater det.
14.10.2011 Tore

Sesongstopp Siste tur

Kjørte nok Kawasaki for siste gang til jobben i dag fredag den 14. oktober. Kaldt og mørkt og til uka blir det regn.
Sykkelen har gått bra i hele sessongen bortsett fra det med blinklysene.
24.07.2011 Tore

Blinklys Elektrisk

Ikke noe tur i dag, regner. Da fikk jeg tid til å fikse blinklyset på Kawan. Målte meg frem til blinklysrelé og fant at det var irrede kontakter på den. Skrapte og renset og nå funker alt igjen. Jippy!
18.04.2011 Tore

Sesongstart Første tur

Kjørte for første gang med Kawan til jobben i dag. Jippy! Den gikk fint. Kjørte en øvelsestur på lørdag, Tyrigrava og Hannoa. Alt ser ut til å funke. Selv om det nå er nye dekk og ny bremseveske på sykkelen, så har jeg egentlig ikke tatt vårpussen. Det gjenstår olje- og plugg-skift.
09.04.2011 Tore

Vedlikehold Bremser

Byttet bremsevesken i hydraulikken på forhjulet. Det var mye skitt i beholderen på styret, denne ble renset. Ved å skru luftenippelen et par omdreininger ut, begynte det å piple bremseveske ut. Satte på en klar plastslange og stakk den ned i en brusflaske. Ved å pumpe på håndbremsen samtidig som jeg hadde på ny veske i beholderen, kunne jeg spyle ny bremseveske ned som så presset den gamle ut. Gjentok det samme på kalippen på den andre siden. Gikk med to flasker Castrol Response Syntetic Brake Fluid DOT 4. Kjøpt på MC-Oslo for Kr 58,- pr stk.
08.03.2011 Tore

Vedlikehold Dekk

Kjøpte og fikk montert nye dekk på både bak og forhjul. Demonterte hjulene selv og leverte de hos Jesfri Motorsport i Persveien 34. Bakdekket heter 130/90-16 BT45R 67H og kom på kr 2040,-. Forhjulet heter 100/90-19 BT45F 57V TL og kostet kr 1853,-. Det er noe spesielt med bakhjulet. Hvis jeg forstod de rett er det et problem å få festet ventil i felgen. Derfor har noen tidligere satt inn slange i det egentlig slangeløse dekket. Slangen var Ok og de byttet dekket og satte slangen tilbake.
05.10.2010 Tore

Sesongslutt OPPSUMMERING

Kjørte sykkelen for siste gang i år 5. oktober. 2010 sesongen har egentlig vært veldig bra, kjørt mye, mest frem og tilbake fra jobb. Det største problemet med sykkelen nå er at starteren ikke griper ordentlig inn og det kommer en stygg skrapelyd om den ikke starter med en gang. Et annet problem som jeg trodde jeg hadde fikset, er at bensinkranen ikke holder tett når motoren ikke går. Det er en vakumventil som legger. Se oppføringen under. Det at den griser litt olje fra toppen må jeg nok bare leve med.
Handlet to nye speil 30. april. Byttet speedometervajer 15. august.
Fine motorsykkelturer i år også. Årets høydepunkt er jo Burgertur til Knatten med Espen og Arvid. Hadde også en fin tur til modellflystevnet på Notodden i september. Kjørte her sammen med Thore i klubben som har en stor BMW sykkel. Vi begge tok det rolig og pent på alle sideveier som vi fant.
Ønsker å bytte dekk på sykkelen. Hvis jeg får hjulene av i vinter kan jeg ha det klart til våren.
05.04.2010 Tore

Klargjøring SOMMERSTART

Har holdt på med Kawasakien i dag. Byttet luftfilter, satt på plass batteri og tank pluss ny bensin- og vakum-slange. Måtte kjøre lenge på starteren, men tilslutt tente den på alle pluggene og malte som en katt. På med hjelm og det ble en liten tur for å fylle tanken. Jippi, da funker den i år også. Venter likevel noen dager med å bruke den på jobben.
Har kjøpt nye deler fra CMSL.com. De kunne hentes på postkontoret etter ca 14 dager mot å betale toll. Det var deler til den vakumstyrte bensinkranen. Den viktigste delen var Diaphragm Valve Assy (Delenr 43028-1021, pris EUR 11,50. Ventilen var helt ok å montere og det var absolutt behov for å åpne der og rense for støv og skitt. Håpet er nå at bensinlekkasjen som har vært er stoppet. Tiden vil vise.
Luftfilteret ble også kjøpt derfra, varenr 11013-1013, pris EUR 15,50. Enkelt å skifte ovenifra. Burde bruke støvsuger nede i filterhuset.
Kjørte på jobben for første gang i år 12. april.
14.11.2009 Tore

Sesongslutt OPPSUMMERING

Bra sesong i år. Sykkelen har gått rimelig bra. Har hatt et noen fine turer i sommer. Toppers var det å kjøre med Arvid og Espen til Knatten og til Valle brygge. Sjekk ut denne linken. Hadde også en fin tur ned til Rygge flystasjon i august. 
Supert gikk det også 1. august på en langtur, først til Elverum og EM skala, så hjem via Kongsvinger. Hadde en guffen situasjon i forbindelse med forbikjøring. Pass på!
15.10.2009 Tore

Sesongslutt VINTEROPPLAG

Bestemte meg for å sette inn Kawasaki'n for vinteren i går. Vasket, stelte og dullet med den før den fant sin plass under presending på Verkstedet. Tok ut batteriet og tok også av tanken. Det kan være problemer med den vakumstyrte bensinkranen, for det var ny fuktig bensin rundt den. Slangene er blitt steinharde og bør byttes, Sykkelen har gått supert hele sesongen. Feilen med bensinkranen er viktig og er nok årsaken til at det stadig drypper bensin fra sykkelen ved parkering. Ved undersøkelse forsvant feilen og har holdt tett siden. Kan ha vært rusk, men kan også være problemer med gummimembranen. Kanskje finnes det noen nye deler å få kjøpt?
16.09.2009 Tore

Oljesøl OLJE

Kawan griser og lekker olje ut av toppen. Må nok bare leve med det.
17.08.2009 Tore

Frontlys LYS

Byttet endelig frontlyspæra på Kawan på søndag. Hadde kjøpt den for lenge siden. Da jeg testet det etterpå oppdaget jeg at jeg hadde kjøpt en Gold type. Gir et veldig gult lys. Gjør det noe? I ettertid er jeg ikke sikker på at det var pæra som er årsak til at fjernlyset noen ganger forsvinner. Mener det skjedde en gang etter at jeg hadde byttet pæra. Vær obs!
09.04.2009 Tore

Klargjøring SOMMERSTART

I stålende sol monterte jeg det nyladede batteriet i Kawasakien og startet opp. Startet på første forsøk og malte pent. Det ble en liten tur rundt kvartalet. Moro! Mye grus i veien. Kjørte første gang til jobben 16. april.
15.03.2009 Tore

Service BREMSER

Første fine vårdag, sol og passe varmt. Satte ut radio på gårdsplassen og trillet ut Kawan. Demonterte kalipper foran og inspiserte delene. Alt Ok, men vil bytte bremseklosser. Bestiller nye klosser og gummideksler på en nederlandsk nettbutikk WWW.CMSNL.COM. 2 stk 43082-1025 Pad-Assy-Brake og 4 stk 49006-1044 Dust seal. EUR 117.34 pluss noen hundre fra DHL. Ble levert på døra.
Skiftet olje og filter, samme type som i fjor. Satte også inn 4 nye tennplugger type NGK D8EA (2120).
03.10.2008 Tore

Sesongslutt VINTERLAGRING

Siste tur med Kawasaki var på fredag den 3. oktober. Kristina og jeg kjørte til Teknisk museum og spiste lunch og kikket på utstillingene. Sykkelen har gått upåklagelig hele sommeren og det har blitt noen fine turer på meg. Ingen langturer, kun dagsturer. Turen til Eidsvollsbygningen var den beste.
Nå er batteriet tatt ut og ladet. Vil forsøke å skaffe nye bremseklosser foran før neste sesong. Kan også være greit å sjekke hovedlyset, da det fusket litt på fjernlys. Er det bryter eller pære tro? Sjekk også parklyset, det fungerer ikke. Kan også være lurt å spraye speedometervaier. Viseren står og hopper mellom 50 og hundre km/t. 
29.05.2008 Tore

Klargjøring OLJESKIFT

Byttet olje, oljefilter, justert bakbrems, smurt clutch håndtak, smurt kjede, sjekket lufttrykk. Olje og oljefilter ble kjøpt på MC Oslo AS. Filter varenummer 3498 kr. 46,-. OBS! Kjøpte 2 stk. Olje varenr 33207 type Motorex, Legend 4 T, 20/50W, Mineral kr.390,-. Med i oljefilter esken lå det to O-ringer som byttes samtidig med filteret. Passet perfekt.
21.04.2008 Tore

Klargjøring KLARGJØRING

Kjørte Kawasaki til jobben for første gang denne sesongen. Det gikk bra, rolig fart mellom bilene i køen. Sykkelen går bra, testet den til Tyrigrava i går ettermiddag. Der var det mange andre sykler og amerikanske biler. Sykkelen var helt Ok siden forrige sesong, kun batteriet skulle monteres. Eksospotta fungerer så langt ok.
Jeg bør gjøre følgende:
  • Skift av oljefilter og olje
  • Justere bakbrems
  • Sjekke lufttrykk
01.11.2007 Tore

Sesongslutt VINTERLAGRING

Sykkelen har gått utrolig bra i 2007 med lite problemer. Eksospotta som ble bestilt tidlig i våres kom aldri. Jeg lagde en rørstump som jeg har lagt inne i eksosrøret der hvor bruddet er. Røret er sikret med en splint så det ikke skal forskyve seg. Spennende om dette fungerer.
17.04.2007 Tore

Service OLJESKIFT

4 liter mineralolje 10/40W varenummer 30507 og oljefilter HONDA CB350TWIN/CB350F/CB500TWIN varenummer 3498 hos MC Oslo AS ble handlet over disk. Litt problemer med å få oljefilteret ut av motoren pga tversgående eksosrør. Må dra bolten forsiktig ut først og så dekselet. Sitter en springfjær i forbindelse med filteret. I følge boka, skal en skive sitte mellom filteret og fjæra. Den manglet. Målene på skiva er notert i håndboka. bør forsøke å skaffe en slik.
07.04.2007 Tore

Klargjøring KLARGJØRING

Nå var alt klart for montering av tank og sete. Sete var tatt av sykkelen og listen som går rundt nederst på sete ble festet med svart strips i forkant.
Blinklysene bak ble også demontert og jeg forsøkte å rette opp to metallskiver som hele tiden har vært forvridd etter et krasj av tidligere eier. Blinklysene sitter noe bedre fast nå.
Så en liten tabbe... Jeg skriver det ned slik at jeg kan unngå å gjøre tabben neste gang men vet jeg vil bli mobbet for det. Tanken var demontert og tømt for bensin. Filteret i tanken var renset. Etter å ha montert tank og sete var det klart for en prøvetur. Jeg skvettet oppi litt bensin i tanken, nok til å komme meg til bensinstasjonen. Motoren startet lett og gikk meget pent. Så la jeg i vei nedover Oberst Rodesvei. Nede ved lyskrysset døde motoren og ville ikke gå på alle sylindrene. Klarte ikke å holde seg i gang. Da ble det til at jeg måtte dytte sykkelen tilbake og hjem. Slitsomt. Jeg byttet plugger og sjekket tennkabler og sjekket at det var gnist. Den startet men gikk veldig stygt. Var det fremdeles feil med gasserne? Like før jeg ga opp hele greia tente det et lys. Kan jeg ha hatt oppi så lite bensin slik at det var for lite til at den gikk på normalstilling på bensinkrana? Jeg satte den over til RES og forsøkte igjen. Wroom, da kom den, gjett om jeg var glad! Da ble det prøvetur likevel og sykkelen gikk sååå bra og rolig med det nye tannhjulet.
06.04.2007 Tore

Renner fuel fra gasserne FORGASSER

Påsken 2007. Bakhjulet har fått nye bremsesko og nytt 38 tenners tannhjul. Det gamle var på 40 tenner. Her er et notat jeg gjorde på Sneglepraten 26/3: Startet og kjørte Kawasakien i Bernt'n i går. Motoren gikk bra, men det fosser bensin ut av drain slangene som kommer fra forgasserne. Hvordan fungerer egentlig dette. Er det flottører med nål som ikke tetter sikkelig slik at det renner over tru? Rustent inne i der? Vil det gi seg? Må den på verksted? Ja dette er spørsmål som tynger Tore i dag.
Så den 27/3: Så mer på Kawasakien i kveld, og gjorde et pilotprosjekt. Fant en kubbetrekker og testet om jeg kom til på undersiden av forgasserne. Det gjorde jeg og klarte å få av bunndekselet på den ene gasseren. Fy flate så mye dritt det lå i bunnen av dekselet. Reine sandtaket. Da kom jeg til flottøren og nåla som den dytter på. Denne tok jeg ut og inspiserte. Det er mulig å ta ut mange dyser derfra, men vet ikke om jeg tør. Har lyst til å handle trykkluft opplegg. Humøret er mye bedre nå.
Ved hjelp av en spesialmodifisert kubbetrekker og et en trekker fra et bitt sett fikk jeg omsider av alle flottørkammerne og renset delene etter beste evne. Delene ble lagt i plastposer som ble nummerert i henhold til sylinderne.

I dag ble alt montert sammen. Greit å sette sykkelen ytterst på muren fram mot huset, det gir en noe bedre arbeidsstilling. En hyssingstump sammen med nålen inn i nålehuset var et bra triks slik at ikke nålen falt ut så lett. Hyssingen ble trukket ut etter at flotøren var montert.

Tom Roy kom over og da det siste flottørkammeret var montert, fant vi en trakt som vi koblet til bensinslangen. Så fylte vi opp med litt bensin og lot det renne gjennom gasserne litt. Så startet vi motoren og den gikk rolig og pent og vi kunne se hvordan bensinnivået sank i slangen. Når vi stanset motoren holder gasserne tett. Operasjonen var velykket!
24.03.2007 Tore

Irriterende høyt turtall DREV

MC Partner på Skedsmokorset er spesialister på Kawasaki, nye og brukte sykler. De kunne levere et tannhjul med 38 tenner. Samtidig bestilte jeg bremsearm og splint til mutteren på bakhjulet. Jeg valgte en brukt bremsearmen til kr 150,-. Tannhjulet har delenummer JTR488.38 og kostet kr 320,-. Det er nå montert og bakhjulet er satt tilbake på plass. Regner med at det blir prøvekjøring i påsken. Jippiii!
01.11.2006 Tore

Bremsesko utslitt BREMSER

Sykkelen har gått kjempe bra hele sommeren 2006. Da jeg satte den bort for sesongen bestemte jeg meg for å skifte bremsesko bak. En viser indikerte at det ikke var mer vandring igjen på bremsearmen. Hjulet ble demontert for inspeksjon og det viste seg at ikke var mye bremsebelegg igjen. Nye bremsesko ble bestilt på http://www.mc-utstyr.net/ og dukket opp i posten en uke senere. Delenummer 14-02-240.
Når hjulet likevel var tatt av, ville jeg sjekke om det ikke var mulig å få tak i et nytt tanndrev bak. Det originale tannhjulet har 40 tenner. Jeg spurte to butikker på mail og slo til på tilbud fra MC Partner. Se over
24.06.2006 Tore

Speilene flytter seg SPEIL

Har lenge irritert meg over at speilene blåser ut av posisjon når farten kommer over 70 km/t. Handlet to nye speil på MC-artikler Waldemar Thranesgate. Produktnummer 02-03-020, 10mm rundt krom, pris pr. stk. kr 118,40.
Ikke helt fornøyd med de nye speilene. Stengene er en del lenger og det er lett å komme borti speilene når sykkelen taes inn og ut av garasjedøra.
21.06.2006 Tore

Starter dårlig ELEKTRISK

Jeg synes startmotoren egentlig gikk greit, men opplevde at motoren ikke startet som den pleide. Ved måling var spenningen på batteriet ned mot 10 volt når starteren gikk. Dette resulterte sikkert i dårlig gnist. Nytt batteri ble bestilt hos Hestmann Motor AS, Ryensvingen 3, 0680 Oslo. Type YUMICRON YB12A-A, pris kr 460,-
Etter bytte av batteri starter sykkelen mye lettere. Men det er tydelig at ventilen(e) i flotørkammeret ikke tetter godt, for etter at sykkelen står to dager, er motoren vond å få i gang. Må nok bare leve med det.
15.09.2005 Tore

Clutchwire røyk CLUTCH

Jammen skjedde det igjen! Kom hjem fra jobben og skulle stoppe foran garasjen, klemte inn clutchen da det sa "snapp". Sykelen humpet og stoppet i gir. Vaieren hadde røket oppe ved kula igjen, det samme som skjedde i fjor. Det var den sessongen...
Etter å ha sørget et par timer, gikk jeg inn på
www.mc-utstyr.net og bestillte ny vaier. Delenummeret er 03-11-040 og pris kr 216,- + 165,- i porto, til sammen kr. 381,-. De sendte vaieren dagen etter bestillingen og den kom til meg ca en uke etter.
Skifte av vaieren gikk greit denne gang. Jeg tok clutch hendelen av styret og kunne se at vaierkula hadde slitt litt på hendelen slik at det var oppstått noen grader. Dette ble fjernet med en tynn fil og kniv. Så satte jeg det hele inn med pappas super silikonfett. Jeg håper det holder lengere nå.
05.07.2005 Tore

Ingen! RAPPORT

Sykkelen har gått kjempefint hittil i sommer. Kan oppleve fusk noen ganger, men trikset med å rugge på plugghetter og ledninger til coilen fikser det greit. Kan det hjelpe å bytte ut hele dritten? Hadde en super motorsykkeltur til Knatten helga 10 til 12 juni sammen med Arvid og Tempoen. Denne turen kan man lese mer om i Dagboka.
Den 5. juli var Kawasakin på en ny tur. Denne gang med Kristina bakpå.
Først kjørte vi til Strømmen / Lillestrøm og så videre langs Øyern til Flateby hvor vi tok hver vår Shell Pølsemeny (Det rimte). Så gikk turen videre til Ytre Enebakk og inn mot Oslo igjen forbi Bindingsvann og Hannåa. Megamulti tur på små veier gjennom bondelandet. Tok ca 2 timer med pause.
26.05.2005 Tore

Slitt bakdekke HJUL

Dekket på bakhjulet har alltid sett noe dårlig ut og bakhjulet har hatt lett for å skli ved bruk av bakbremsen. Jeg lot derfor Motorsport i Persveien 34 skifte dekk på Kawasakien. Vi avtalte tid og de ville gjøre det mens jeg ventet. Torsdag 26. mai kl 12.00 stilte jeg opp på noe de sa skulle ta 3 ca. kvarter. En og en halv time senere var sykkelen klar. "Dette var en drittjobb" sa mekanikeren. "Ikke fikk jeg løs akselen pga potta og kjedet var så veldig stramt". Nå skulle alt være bra. Mens jeg ventet på det nye dekket, ble det handlet junior hjelm og ny motorsykkel jakke. Dyrt å være kjekk kar! Det nye dekket kostet kr. 1129,- pluss mva. inkl. jobben.
Etter noen dager sjekket jeg bakhjulet og kjedet. Da oppdaget jeg at samtlige skruer som holder tannhjulet fast på navet, var løse. Jeg bendet opp en låse flik av metall som skal låse mutterne og strammet mutterne så godt jeg kunne. Etter nå å ha kjørt noen dager, sitter mutterne fremdeles fast. Jeg har nå bøyd låse flikene tilbake slik at mutterne ikke skal riste løs.
Hadde mekanikeren hos Motorsport glemt å feste mutterne tru?
28.03.2005 Tore

Nytt luft og olje filter FILTER

Det ble ikke noe testtur på torsdag. I dag har jeg tømt motoren for olje, skiftet oljefilter og fylt på 3 liter med ny mineral olje type Motul 3000, 4-takt, 10-40W varenr 25217 hos MC Oslo AS Grenseveien 69. Oljefilteret var av type HIFLOFILTRO og heter Honda CB350TWIN/CB350F/ CB500TWIN, varenr 3498, pris kr 50,63 (Kawasaki varenr 16099-003, to O-ringer fulgte med og passet perfekt). Så løsnet jeg litt på tanken og fikk tatt ut luftfilteret. Luftfilterhuset ble rengjort og nytt filter ble montert type EMGO Z550A-D1/G1/LTD, 80 -83 varenr 6785, pris kr 178,13 (Varenr hos Parts: 11013-1013).
Etter dette ble batteriet montert. Gjorde en tabbe her ved å dra til skruen på batteripolen for hardt slik at denne ble deformert og fikk en brist. Husk det er bare bly! Tabben koster meg et nytt batteri!
Kabelskoen henger på og jeg gjør et startforsøk. Starteren går bra rundt men ingen tenning, ikke noe liv. Ut med Opern og på med startkabler. Etter litt våkner motoren til liv og det herlige Kawasaki drønnet kan høres. Årets første testtur blir tatt rundt kvartalet og alt fungerer bra. Pass opp, her kommer jeg!
24.03.2005 Tore

Bytte vaier CLUTCH

Påsken er her og jeg har ny clutchvaier i hende. Tom Roy kom over og vi trillet sykelen ut av garasjen.
Selve monteringen av den nye vaieren gikk greit, men vi fikk problemer ved justering av dødgang. I følge i håndboka skulle vi skru en justeringskrue clockwise til den stoppet og så anti-clockwise en 1/4 turn. Så ble selve vaieren strammet slik den skulle. Men ved test kom det en skummel "glepp" lyd og clutchen kjentes ikke noe bra ut. Av igjen med deksel, nytt forsøk, men ikke noen bedring. Hva var det som skjer? Hvordan er det dette skal fungere?
Nøye studier med dekslene av ga svaret. Det er når justeringsskruen skrus utover at den strammer og får bort slærken. Altså sier boka feil, først juster mot klokka slik at den så vidt strammer, så en 1/4 turn med klokka for så å låse den fast med kontramutter. Da ble den perfekt. Takk til Tom for all hjelp.
16.09.2004 Tore

Vaier røyk CLUTCH

Skulle kjøre på jobben slik jeg har gjort en lang periode nå, men kom bare ut til porten da clutchvaieren røyk ved hendelen oppe.
Har nå bestilt på Internett og mottatt ny vaier fra MC-parts. Dessverre viser det seg at den er ca. 17 cm. for kort. Kanskje jeg ikke har KZ550 C2 likevell men C1?
Har ringt til butikken og de sa det bare var å returnere den, så skulle de finne en ny. Kommer til å oppgi lengde på vaieren og sende med et bilde av sykkelen.
26.06.2004 Tore

Fusker TENNING

Problemene med fusking toppet seg på vei hjem fra jobben tidligere i uken. Det var så vidt jeg kom meg hjem, den trakk elendig, kunne virke som om den kun gikk på tre sylindere.
Det var lett å fjerne bensintanken, som satt løst på gummimuffer. Tok så av pluggledninger og koiler (2 stk) og rengjorde disse med bensin og fille. Fjernet all irr på kontakter. Satte så alt tilbake og gjorde en prøvestart. Nå startet den som et skudd! Test turen fungerte perfekt. Har lyst til å bytte tennkabler og tennplugghetter, men hvor får jeg tak i det?
16.06.2004 Tore

Fusker TENNING

Har problemer med fusking av og til. Har også problemer med å finne en forretning som er villige til å hjelpe meg med å finne deler til Kawasakien. Blir sendt litt rundt om kring. Kjøper 4 nye plugger hos MC OSLO AS.
04.05.2004 Tore

Bensin drypper FUEL

Det drypper bensin fra en overflow slange på den ene forgasseren på Kawasakien. Ved å lese manualen fant jeg ut at bensinkranen er automatisk og skal stå On bestandig. Det lønner seg å lese instruksjonsboka!
27.04.2004 Tore

Ikke start ELEKTRISK

Kawasaki'n fuska og stoppet for meg her om dagen igjen. Det var samme feil som sist: hovedsikringen var blåst. Hvordan kan en sikring på 20A ryke? Jeg har sett på koblingskjema, og starteren går ikke gjennom denne sikringen. Hva er det som kan trekke så mye strøm. Alt ble i orden igjen etter bytte av sikring.
11.04.2004 Tore

Ingen MEGA

Påsken 2004: Tar ut sykkelen for første gang i år. Fungerer bra etter test tur, bestemmer meg for å bruke den på jobb.
20.09.2003 Tore

Reservedeler FORSKJELLIG

Bør kjøpe før neste sesong:
  • Ny sikringsboks.
  • Nytt dekke bak?
01.09.2003 Tore

Ingen NY

Kjøpte sykkelen privat gjennom en annonse på FINN.NO. Fikk med sidevesker og lås.
© ToJeSOFT 1999-2022
Siden benytter kun tekniske Cookies