Hovedside Modellsport Karriere Huset Bilen MC DustFilm Din side

Kawasaki Eliminator 125

  • Registrert første gang: År 2000
  • 124 ccm
  • 1 sylinder
  • 12 HK
  • 5 gir
  • Vekt 128 kg
  • VIN nr: BN125AE009543
  • Modell: BN125-A1
  • Modell år: 1998
23.07.2023 21:31 Tore
I dag, søndag, trillet jeg ut sykkelen for endelig sammenstilling og mulig prøvetur. Hadde allerede prøvestartet motoren i går med provisorisk montert tank og den startet da på første forsøk.
Tanken ble montert og skrudd fast. Slanger montert med låseklemmer på plass. Tid for ny oppstart: Ikke liv. Starteren gikk fint, men ikke liv i motoren. Sjekket at fuel rant der det skulle, alt i orden. Pokkern!
Tok ut pluggen og så etter gnist. Ingen gnist. Prøvde annen plugg, ingen ting.
Av med tanken igjen for under den sitter en coil med tre ledninger inn til seg. Kontaktene ser ikke bra ut, skitt og rust. Tar av coilen og renser og pusser kontakter og setter det sammen igjen. Ny test på plugg og nå Gnistrer Det!
På med tanken igjen og Wroom der startet den.
Satte sykkelen helt sammen og på med hjelm og med nye motorsykkelhansker fra Randi og Arvid, la jeg i vei på første tur i år rundt Østmarka. Yndlingstur på ca 1,5 time. JoHo, Nå funker'n.
20.07.2023 20:16 Tore

Forgasser montert

Tanken må monteres og så vil det være klart for en prøvestart.

Fikk tid til å mekke litt i dag. Satte forgasseren tilbake i rett stilling og smurte og justerte gasswire for god bevegelse. Nå må tanken monteres og så vil det være klart for en prøvestart. Rett på oversiden av gasseren sitter en justerings-skrue. Denne må testes for å finne best effekt. Etter justering vil den helt klart overstige de 11 hestene på Divras Tempo.

16.07.2023 21:23 Tore
Jeg har tidligere mottatt en eske med diverse deler til Kawasaki'n og i dag monterte jeg det nye choke stempelet i forgasseren. Dette stempelet/pinnen satt helt fast da jeg tok ut sykkelen i våres. Det nye stempelet beveger seg nå som det skal.
Testet også den nye bensinkranen ved å blåse i bensinrøret samtidig som jeg stilte den i sine tre posisjoner. Åpen når den skal, og potte tett uten vakuum fra motoren. Alt Ok. Nå må deler vaskes og monteres tilbake før en prøvestart.
30.05.2023 20:21 Tore
Da har jeg bestilt nye deler til Kawan for over 2000 kroner. Blant annet helt ny bensinkran. Huff!
20.04.2023 21:50 Tore
Trillet ut Kawasakien i dag og monterte batteriet. Forsøkte en start, men jeg fikk ikke gitt på choke. Choke hendelen satt helt fast. Noe har satt seg fast i løpet av vinteren. Huff!
14.11.2022 18:17 Tore

Vinteropplag

Nå står sykkelen tørt og støvfritt under presenning.

Kawasaki Eliminator 125 ble kjøpt brukt i mars 2022 og går i dag i sitt første vinteropplag hos meg. Etter at jeg fikk fikset den opp med nye dekk, eksosmanifold og nye blinklys bak, har sykkelen gått utrolig bra i sommer. Et par "langturer" har det også blitt, en til Jarlsberg flyplass og en herlig Burger-tur til Knatten med Divra og Morten.
Ting som burde sees på til våren: Smøre gass og kløtsj wire, få fikset stabil 12 volt til telefon-adapteret.
Kilometerstand pr 07.11.2022: 53792 km.

23.10.2022 19:58 Tore

Herlig Burgertur

Klart for avreise på søndag. Alle var godt kledd og klare for tur.

Værmeldingen var ikke så aller verst. Arvid inviterte Morten og Tore på Butgertur til Knatten. Burgertur er kosetur med våre respektive motorsykler til hytta til Arvid. Oppgaver: Ta opp båten og kutte ned nye skudd på hekken.
Kjørte til Kongsberg allerede på fredag og så startet alle tre derfra på lørdag. Vi kjørte om Notodden, Nordagutu, Skien, Rafsnes og pluss noen nye veier som Morten kunne. Burger på Mac'ern.
Jobbene på hytta ble fort gjort unna og det ble god tid til oppsummering med tilbehør. Søndag var det yr i lufta og ca 10 grader. Ikke noe problem for Burger Boys. Vi hadde en herlig MC tur hjem på spennende smale veier. Alle kom seg vel hjem. Takk for herlig Burgertur!

03.10.2022 19:31 Tore
Jeg kjører min Kawasaki Eliminator 125 små-turer fra tid til annen. Enda er det fint nok vær til det.
Merker at batteriet har dårlig spenning når det har vært kaldt om naten, ikke særlig futt i startmotoren.
I dag tok jeg batteriet ut og ser nå at batteriet kun er på 4 Ah, i følge Kawasaki skal det være et 9 Ah batteri. Kjørte til MC Oslo og handlet et nytt batteri av merke BS Battery type BB9-B SLA og hjemme monterte jeg det inn. Nå ble det fart i sakene. Starter og går så fint.
08.09.2022 21:39 Tore
Har fått ordnet med reservenøkler til Eliminatoren i dag. De fikset det på Bryn nøkkelservice 🔑.
31.08.2022 20:21 Tore

Besøk på Tyrigrava

Tett i tett med MC og voksne menn og damer på Tyrigrava i kveld.

Tok en kveldstur ned til Hvervenbukta og utover gamle Mosseveien og til Tyrigrava. Her er det hver onsdag tett i tett med motorsykler i alle størrelser og fasonger. Parkerte min 125 cc ved siden av en stor 1100 cc. Ingen reagerte, her er alle velkommen. Det var to Suzuki 125 der også og det virket ikke som de var noe sprekere enn min når de dro. Moro å gå blant syklene å kikke.

28.08.2022 17:49 Tore
Kawasaki tur i dag. Målet var å finne flyplassen til Indre Østfold modellfyklubb. Den nærmeste adressen jeg fant på GPS'n min var Trømborg kirke utenfor Mysen. Jeg har laget feste for mobilen på styret til sykkelen og strøm fra batteriet via en omformer. Men i dag fungerte ikke omformeren så telefonen måtte gå på eget batteri. Kjørte de gamle veiene til Spydeberg og Mysen men der sloknet mobilen. Jeg kjørte videre og speidet i terrenget etter kirken. Og der var den jo, så inn en annen vei og der fikk jeg se en typisk modellflyplass ute på jordet med vindpølse og greier.
Mikhail var der, en jeg kjenner fra tidligere, men han var ferdig med flygingen for i dag. Jeg fikk en omvisning på plassen og den var fantastisk fin med stort klubbhus og tre stk robotklippere som trimmet plenen. Imponerende.
Eliminatoren går kjempefint og er god å kjøre. Nå må jeg bare finne ut hvorfor ikke telefonen får strøm.
17.08.2022 21:46 Tore
Byttet koblingsplugg i ledningsklysa under tanken i dag. Den var irret og løsnet ved berøring. Loddet på en super modellflymotor kontakt og la på krympestrømpe. Det bør holde.
27.07.2022 21:35 Tore

Besøk på Kistefoss

Morsom speil-skulptur ved fontenen. Jeg kan vist aldri få nok av meg selv.

Skulle vært på jobb i dag, men det ble endring av planer. Så da var dagen plutselig fri og dermed passet det godt med en Kawa tur til Kistefoss museum og park på Jevnaker.
Kawasakien går greit men jeg likte meg ikke på ny motorvei klasse B hvor bilene ikke kom forbi meg. Det ble kø! På hjemveien gikk det greit, fant tilbake til de gamle veiene.
Museet og parken imponerer. Flott utstilling av hvordan de lagde papirmasse fra treverk på begynnelsen av 1900 tallet. Også var det nye Twist-bygget flott. Veggene er vridd utenpå, men inni var gulvet flatt. Fin utstilling og en god sommerdag.

23.07.2022 21:11 Tore

Herlig Kawatur til Jarlsberg

Fra åpningsseremonien til VM i skala modellfly på Jarlsberg. Hele flyplassen er tatt i bruk og gir en fin arena for arrangementet.

La i vei med min Eliminator 125 mot Jarlsberg flyplass ved 11 tiden. Dette blir den første virkelige langturen etter at den er overhalt av meg. Holder den hele veien tro?
Jeg har festet telefonen på styret og fjernet krysset for motorveier på navigasjons appen Here. Dermed tok den meg på de herligste veiene først til Drammen og så videre til Holmestrand og bakveier rett inn på Jarlsberg flyplass. Her avholdes nemlig verdensmesterskap i modellfly klasse F4C Skala.
Turen til Jarlsberg tok i underkant av tre timer med en stopp for is og påfyll av bensin. Fint vær og lite trafikk på mine veier.
VM-arrangementet så supert ut hvor hele plassen var disponibel. I en hangar var alle deltakeres modeller utstilt og de så superfine ut alle sammen. Før åpningsseremonien var det oppvisningsflyging med store jet-modeller. Det var fire talere under åpningen og alle lagene ble presentert og kom marsjerende inn med deres nasjonalsang på høyttaleranlegget. Fint og høytidelig.
Samme rute hjem. Alt Ok.

10.07.2022 22:22 Tore
Fin Kawa tur rundt Østmarka i dag. Strømmen, Flateby, Enebak og et bad på Hanoa. Badet var litt kaldt ble en kort svømmetur. Sykkelen går fint og er god å kjøre. Begynner å like den.
07.07.2022 19:55 Tore

Første testtur med Kawa 125

Ble en herlig tur til Hanoa med Kawasaki'n i kveld.

Fantastisk testtur med Kawasakien i ettermiddag. Først til Clatex på Lambertseter for å sjekke lufttrykk. Så opp Skulleruddumpa retning Enebakk og Hanoa. Bra temperatur på vannet, men badet ikke. Det var moro å kjøre og motoren gikk bra, mye giring for å holde farten oppe men det går bra. Nå skal jeg dra over alle skruer.

05.07.2022 21:49 Tore

Byttet pakning

Pakningen hadde forrige eier klippet ut av en pappemballasje. Denne var merket First Price!

Nå begynner motoren å bli klar. Ny tennplugg er montert, olje og luftfilter er byttet og i dag skiftet jeg pakningen på venstre side mellom veivhus og generator. Denne pakningen hadde forrige eier klippet ut av en pappemballasje som var merket First Price! Morsomt hvordan strøm generator var montert i forbindelse med svinghjulet.
Så ble 1,4 liter olje fylt på motoren og teststart ble gjort. Motoren starter lett og høres ut som den går greit.
Nå gjenstår en del montering av sete pluss pluss før sykkelen kan prøves på veien.

20.06.2022 18:59 Tore

Start på sykkelen

Endelig var det klart for teststart på Kawasakien. Ved hjelp av strøm fra bilen startet motoren som en drøm. Fin lyd.

Nå er hjulene montert og bremse-elementer skiftet foran og bak. Ny bremsevæske foran. Nytt fremre eksosrør er montert og potta er festet med selvlaget feste-brakett. I dag var det var tid for en prøvestart. Måtte ha hjelpestrøm fra bilen men da startet den opp og gikk veldig fint, fin lyd.

Jeg mangler nytt kjede, tennplugg og oljefilter før jeg kan ta en test-tur. Det går fremover.

26.05.2022 15:54 Tore
Nå står sykkelen på egne hjul igjen

På egne hjul

Det går sakte men tregt.
I dag satte jeg hjulene tilbake på Kawasakien. Så nå går det an å trille den ut og inn av garasjen. Det er litt mørkt å jobbe i verkstedet til pappa men ute blir det bra.
12.05.2022 20:25 Tore
Har montert ny bremse-skive på forhjulet på Kawan i dag. Neste stepp er å montere hjulene tilbake på sykkelen.
11.05.2022 11:01 Tore
Har også mottatt en pakke fra utlandet med bremse-deler til Kawasaki. Spennende om det er rett deler denne gang.
21.04.2022 20:52 Tore

Deler til MC mottatt

Originale deler fra Kawasaki.

Fikk melding om pakke på posten. Det var deler til Kawasakién. Deler i originale Kawasaki poser ser veldig bra ut.Hurra!
Men dessverre var to av delene feil. Og det ser jeg nå var min feil. Bestilte bremseskive og klosser til forhjulet til år 2000 modell. Men jeg burde ha sjekket 1998 modellen. På den er det andre klosser og skive. Sykle også! Det er tydeligvis en 1998 modell jeg har.

19.04.2022 17:06 Tore

Nye dekk montert

Nye Pirelli dekk er montert på sykkelens felger

I dag hentet jeg hjulene til Kawasaki'n fra Avinor på Økern. De har satt på Pirelli dekk type 90/90R17 Angel City 49S på forhjulet og 130/90-15 City Demon 66s TL på bakhjulet.
Pris for alt: kr 2608,-. Nå mangler bare resten.

07.04.2022 20:40 Tore
Har bestilt noen smådeler til Kawasakien i dag. Beløp tilsvarende det du Divra sa at den steg i verdi etter nye dekk. Du kan i grunnen Vippse det beløpet nå😀
04.04.2022 18:04 Tore
Har levert begge Kawa dekkene til Vianor på Økern for bytte av dekk. Det blir dekk av type Pirelli ca kr 2600,- pluss pluss.
28.03.2022 21:38 Tore

En vask hjelper

Sykkelen steg i verdi etter en vask

Tok sykkelen ut i dag og ga den en omgang med såpe og vann. Samt vask med bensin på motor og andre gjengrodde steder. Straks mye finere.

26.03.2022 21:09 Tore

Ny sykkel til Tore

Kawasaki Eliminator 125 cc

Så er det gjort igjen. Brukt Kawasaki Eliminator 125 cc hentet i Lunde. Få hester og lav fart. Passer meg utmerket.

© ToJeSOFT 1999-2023
Siden benytter kun tekniske Cookies