Hovedside Modellsport Karriere Huset Bilen MC DustFilm Din side

Min fantastiske bolig

 • Bygget 1992 - 3

23.05.2024 21:53 Tore
Nå må jeg bare huske på å vanne en gang i blant.

Beplantning

I dag ble det handlet jord og blomster til noen av blomsterkassene og krukker. Moro med litt jord på fingrene.
Handlet blomster hos Mester Grønn i Obersten. Ble ikke så veldig kostbart heller for mange av plantene var satt ned til halv pris. Er det fordi jeg er litt sent ute tro?
Nå må jeg bare huske på å vanne en gang i blant.
06.05.2024 20:17 Tore

Vårsjekk av pumpekum

Jeg testet hovedvannkranen om jeg kunne lukke denne. Den fungerte fint med en spesialnøkkel som Pappa har laget. Kranen kan vris 90 grader og i stilling til venstre er den lukket og i til høyre er den åpen.

I dag tok jeg den årlige sjekk og rens/spyling av pumpekummen. Jeg heiste opp de tre flottørene og renset de og testet funksjonen. Løftet også opp pumpen litt ved hjelp av kjettingen og slapp den ned igjen. Alt ok.
Test-startet også mitt strømaggregat og ekstra pumpe. Fungerte fint de også.
Tilslutt fant jeg frem til hovedvannkranen og testet om jeg kunne lukke denne. Den fungerte fint med en spesialnøkkel som Pappa har laget og som henger på innsiden av inngangsdøra. Kranen kan vris 90 grader og i stilling til venstre er den lukket og i til høyre er den åpen (Eller var det motsatt?). Fint å få jobben gjort.

16.04.2024 21:56 Tore

Ny veggslangeboks

Ny hageslangeboks montert på samme plass som den gamle.

For noen år siden kjøpte jeg en billig trommel hageslange. Den røyk i fjor, slangen lot seg ikke spole tilbake. Så i dag kjøpte jeg en ny veggslangeboks på Hageland Ski til kr 1399,- med 25 meter slange. Den ble montert på torsdag og ser ut til å fungere greit. Håper den holder noen år.

04.10.2023 21:50 Tore

Nytt lys i vaskerommet

Det hjalp ikke å skifte rør i det gamle armaturet, så i dag monterte jeg nytt takarmatur i vaskerommet nede.
Armaturet ble kjøpt hos Claes Ohlson på Vinterbro og heter Ledvance Submarine LED 2x15w. Det var utstyrt med to LED Osram "lysstoff rør" og hadde ingen transformator eller annen elektronikk i seg. Genialt opphengning-system gjorde monteringen grei. Lyser godt.
20.06.2023 21:20 Tore

Sjekk av pumpekum

Tok den årlige sjekken av pumpekummen i dag. Tyngre og tyngre å få av lokket for hvert år. Rart at det øker i vekt?
Jeg løfter opp en og en av flottørene og spyler de med haveslange og vasker med såpevann. Til slutt tester jeg funksjonen. Alt Ok.
Testet-startet også mitt 1000 watt strømaggregat som startet etter syv trekk. Alt Ok der også.
19.06.2023 11:55 Tore

Vaskemaskin

Etter at jeg hadde satt i gang en vask her om dagen, oppdaget jeg at det stod en tynn vannstråle ut fra slangen fra kranen til maskinen helt oppe ved koblingen til kranen. Jeg stengte kranen og tørket opp vannet som hadde kommet på veggen, benken og gulvet.
Hos Elon fikk jeg handlet maken slange og i dag monterte jeg den og satte i gang en prøvevask. Ser ut som den nye slangen holder tett.
25.05.2023 21:37 Tore

Plante blomster

Ble fint med blomster på plass ved inngangspartiet.

Jobbet i hagen i dag. Fylte opp alle potter, bryggepanner og kasser med jord. Hadde noe ny jord i sekk og resten hentet jeg fra kompostbingen.
Dro så ned til MesterGrønn i Obersten og handlet følgende blomster:

3 stk. Pelargonium rød (2x krukker 1x garasje)
3 stk. Carillion Million Bells (2x garasje 1 veranda)
4 stk. Verbena Drums rød hvit (Kasser inngang)
1 stk. Georgine miks (Liten panne)
3 stk. Begonia rød (Bryggepanner)

Pris kr 1010,-

14.03.2023 21:48 Tore

Ny oppvaskmaskin

I dag kom en ung kar fra E-Service for å se på oppvaskmaskinen. Han kunne sine ting og tok av deksler på hver side og speidet etter lekkasje. Han viste meg at det kom litt vann utenpå en boks og vannet renner ned i bunnen hvor det er en flottør som stopper maskinen.
Det viste seg det var en gummi pakning som ikke lå rett i sporet sitt. Han demonterte og fikk den rett på plass. Så var lekkasjen borte og maskinen var klar. Deilig! Nå kan jeg putte oppvasken inn i maskinen igjen.
08.03.2023 21:29 Tore
Så kom det spennende punktet hvor den skulle testes for første gang. Startet normalt og jeg valgte et kort vaskeprogram for test. Det suste i maskinen da den fylte seg med vann og den satte i gang med å vaske. Men etter fem minutter ble det stopp.

Ny oppvaskmaskin

Endelig fikk jeg oppvaskmaskinen jeg hadde bestilt i hus. Spennende jobb med utpakking. Ville jeg klare å montere den selv?
Vel, jeg fulgte bruksanvisningen og fikk den på plass i hullet etter den gamle, passet fint inn og vannslanger og strøm ble tilkoblet.
Så kom det spennende punktet hvor den skulle testes for første gang. Startet normalt og jeg valgte et kort vaskeprogram for test. Det suste i maskinen da den fylte seg med vann og den satte i gang med å vaske. Men etter fem minutter ble det stopp. En feilmelding i30 vistes i displayet. Æsj! Boka indikerer at i30 tyder på en lekkasje i maskinen.
Da måtte jeg rusle tilbake til Elon og få bestilt service. Frem med oppvaskkosten igjen.
14.02.2023 21:57 Tore
Først vann på gulvet, så ut med oppvaskmaskinen for å få tørket opp. Ny maskin er bestilt.

Defekt oppvaskmaskin

Her om dagen oppdaget jeg at det var kommet litt vann på kjøkkengulvet foran oppvaskmaskinen. Hadde jeg sølt på gulvet? Nei det kom fra maskinen og da jeg kikket inne i lå det vann i bunnen av den.
Jeg dro maskinen ut på gulvet og fikk den opp på to av pappa sine super kasser. Slik fikk jeg tømt maskinen ved hjelp av hevert. Vannet kom sakte tilbake, så feilen må ligge i den elektroniske vannlåsen.
Nå har jeg bestilt ny Electrolux maskin fra Elon, kommer om noen dager. Vil jeg klare å montere den selv?
04.10.2022 17:19 Tore

Trakk løs rota

Fikk løs rota til Tujaen som ble saget ned tidligere i sommer. Hakket av så mange røtter jeg klarte og bandt så et tau til hengerfeste på Skoda'n.
Rolig på med gass og kløtsj så kom rota opp av jorden og veltet over. Løftet rota inn i bilen og leverte den på Grønmo. Oppdrag fullført.
22.07.2022 21:39 Tore

Tuja vissen

Tuja busken fikk konkurranse av grantreet som stadig blir større ved siden av. Den tørket ut og nå er den saget ned.

Min flotte Tuja klarte ikke lenger konkurransen med det nye grantreet som skyter i været ved siden av. Etter vinteren ble Tujaen helt brun og tørr og i ettermiddag tok jeg frem sagen og kuttet det ned.
Lot ca. en meter av stammen stå igjen. Kanskje jeg klarer å dra rota opp med bilen dersom jeg graver litt rundt rota først. Enten går rota, ellers går hengerfeste på bilen.

27.06.2022 21:17 Tore

Vask garasje vegg

Vasket front av garasjen. Skrudde ned kunstverket til pappa og skrubbet vannbord og vegg med husvask. Nå, kun to vegger igjen.
16.06.2022 16:14 Tore

Syd vegg garasje

Sydveggen ble hvit og fin etter vask

Bilgarasjen har en del svarte prikker i det hvite. Blandet en dose Pingo Husvask og startet på sydveggen mot naboen. Skrubber med kost og spyler av etterpå. Ble rent og fint. Neste gang dette gjøres bør jeg male veggen etterpå.

01.06.2022 19:42 Tore
Nivåfølere er renset og testet, aggregat og reservepumpe fungerer ok.

Vårsjekk av pumpekum

Gjorde vårsjekk på pumpekummen i kveld. Jeg spyler med vann og tar opp nivåfølerne og gjør de rene, tester funksjonaliteten. Løfter også selve pumpen litt opp langs skinnen den sitter på slik at den ikke ruster fast. Ser bra ut.
Startet også nødaggregatet og kjørte reservepumpen. Begge deler fungerte som det skulle.
14.01.2022 19:39 Tore

Pose sentralstøvsuger

Byttet pose i sentralstøvsugeren i dag. Har lagt inn et plastdeksel slik at ikke motorenheten stikker hull på posen. Ble bra det.
14.12.2021 15:04 Tore

Vask av kjøkkentak

Gjorde ferdig vask av taket i kjøkkenet i dag. Også byttet matpapir på toppen av skapene og ryddet alt tilbake.
Taket består av plastdekkede plater og til vask av disse benyttet jeg rensemiddelet "Glass Cleaner" fra Kärcher som er for vask av vindusglass. Ble sprutet på og fungerte bra. Vasket med fuktig svamp som ble skyllet ofte. Tørket så av flaten med et tørt håndkle. Fungerte utmerket.
25.10.2021 22:56 Tore

Rens av takrenner

Renset alle takrenner på huset i dag. Mye rusk og rask samler seg.
24.02.2021 Tore

For høy temperatur i fryser

Oppdaget at pizzaen i frysedelen av det gamle kjøleskapet i kjelleren var litt slapp i fisken. Temperaturen i skapet var for høy. Ved å justere litt på termostaten startet skapet opp men da stoppet aldri motoren og det ble for kaldt.
Ny service termostat type Danfoss 077B7001 ble bestilt hos Nettoparts.no. I dag ble termostaten skiftet og den ser ut til å fungere greit. Må følge litt med på temperaturen de neste dagene.
23.02.2021 Tore

Viasat og Canal Digital slått sammen.

Jeg har vært Viasat kunde i 30 år og nå har Viasat og Canal Digital slått seg sammen til ett selskap som heter Allente. I dag kom et par karer hit og sa først at de ville skru ned og bytte hele parabol skålen. Jeg sa det var synd, for den antennen jeg har er mye større og gir bra signal.
Så kikket de nærmere på den og sa de var enige og vred antennen mot Thor satellitten og fikk 14,5 db signal som er bedre enn gjennomsnittet. Antennen og hode er ok. Og nå er ny software lastet ned. Da blir det TV i kveld også.
22.10.2020 Tore

Pumpekum Høy vannstand

Like før leggetid oppdager jeg at vannstanden er kritisk høy i kummen. Noe vann kommer opp av sluket i kjelleren. Ingen alarm er utløst. Jeg setter ned reservepumpe og denne tar vannet unna.
Ringer Pumpe-Service AS 22651400 og det kommer tre mann. Igjen fokuserer de på koplingsboksen i kummen som er full av fuktighet og irrede ledninger. Problemet er nå at de ikke har mer ledning å kutte, ledningene inn fra huset er blitt for kort. De forteller at jeg må skaffe en elektriker for å bytte ledningen fra huset og ut til kummen. Pumpe-service kobler anlegget opp så godt de kan slik at hovedpumpen nå fungerer igjen.
Jeg ringer Erik over veien og forklarer problemet og han er bare hyggelig og sier han vil kontakte elektrikeren som var her når badet i kjelleren ble bygget Kay Winger fra Sandvika Elektro AS telf 90929556.
16.09.2019 Tore

Pumpekum Høy vannstand

Nye problemer med høy vannstand i kummen. Ringte Pumpe-Service AS som kom med tre mann. De ordner og fikser, men finner egentlig ikke noe galt. Jeg ber de gi meg prisoverslag på bytte av pumpe og mottar tilbud på tilsammen kr 28890,- Da bytter de pumpe og rør som pumpen er festet i. Jeg takker ja og arbeidet blir utført. I tillegg til bytte av pumpe bytter de koblingsboksene hvor flottørene er tilkoblet. Problemet er fuktighet som fører til krypstrømmer og korrosjon av kobber lederne.
Systemet fungerer bra etter dette. Må selv purre på faktura to måneder etter arbeidet ble utført!
13.06.2019 Tore

Pumpekum Alarm

Våknet 0530 i dag av at alarm klokken for avløppumpen ringte. På med klærne og ned i kummen ute. Der var vannstanden alt for høy. Spylte og renset flotørene og da startet pumpen igjen. Men ved ny test funket den ikke. Ringte så Pumpeservce som ville sende en mann. I mellomtiden satte jeg ned en enkel reservepumpe som jeg har. Den tok vannet unna.
Teknikeren kom og målte og styrte. Han mente det kunne ha vært flottørene som var for tunge og at jeg hadde kjørt vannstanden for langt ned i forbindelse med rengjøringen og at det dermed hadde kommet luft i pumpen. Hvertfall fungerte alt igjen etter test. Teknikeren målte antydning til litt jordfeil i motoren men at det kunne gå i mange år til. Ba han sende meg et pristilbud på utskift av pumpe. Har lært litt av hendelsen. Her er noen punkter:
Ved alarm, ta av dekselet og prøv manuell-bryteren
Om motoren starter, er denne i orden og feilen kan ligge i en av flottørene
Gå ned i kummen og rens og test flottørene
Om ingen ting fungerer, sett ned reservepumpe. sjekk at denne starter. Må kanskje hjelpes igang med en skrutrekker inn i turbinhjulet
Ring Oslo Pumpeservice telefon 22 65 14 00. Har døgnservice, men best å ringe etter kl. 0800.
Ved årlig vedlikehold, rens flottører, spyl ren kummen, dra i kjettingen for å hindre at pumpe-enheten ruster fast i skinnene.
07.06.2018 Tore

Pumpekum Vedlikehold

Har tatt den årlige vask av pumpekummen. En ordentlig drittjobb! Men anlegget har gått bra i mange år nå. Måtte det vare. Spyler først med hageslange, heiser så opp de tre flottørene og vasker de med kost. Tester at de fungerer korrekt. Alt ok.
19.06.2017 Tore

Sildring i do Ventil Toalett nede

Det rant periodisk litt vann ned i toalettskålen. Den fyllte greit opp og stengte bra når den ble full. Jeg mistenkte den store pakningen som stenger for vannet ned i skålen. Dro bort til Comfort på Karlsrud som hadde denne på lager. På kvitteringen står det «BF IFØ VENTILRING LITEN ETTER» pris kr. 141,-. Virker bra etter test.
03.08.2016 Tore

Mose på tak

Jeg ønsker også å få gitt alt som er hvitt på huset et nytt strøk. Oppdager at taket, spesielt på skyggesidene, er ganske dekket av mosedotter. Montering av kobbertråder over møne skal forhindre at mosen gror så godt. Men først vil jeg forsøke å skrape taket rent. Prøver å bevege meg oppe på taket, men føler meg ikke sikker. Løsningen ble å feste en murerskje pluss en kost på enden av et langt aluminiumsrør. Røret har jeg etter pappa. Det fungerte fint men skrapingen var slitsom og tidkrevende og arbeidet gikk over flere uker. Resultatet ble bra. Til sommeren må jeg handle og forsøke å feste et slikt metallbånd på toppen av taket. Våren 2017: Var nede hos Wyrth på Ryen og forhørte meg om slike kobberbånd. De hadde dette, men det var mange tusen kroner for noen meter. Dropper det.
14.06.2016 Tore

Skitne vegger

Vi begynte i 2015 med å vaske veggene og så smått male de. Malingen som ble benyttet er av type Jotun Drygolin oljemaling, Fargenavn: Klassisk hvit, Fargekode: 9918 / S0500-N, Farge opprinnelse: Jotun Standard. På sommeren 2016 ble de siste veggene malt og dørene foran fikk en rød/brun lakk av typen Quick Bengalack fargekode 331 Rødbrun. Det ble veldig fint.
Neste sommer blir det maling av det hvite på selve huset.
24.07.2015 Tore

Tak garasjen

Shingelen på garasje- taket var temmelig gjengrodd av mose og sprukkent. Jeg handlet ny shingel og diverse tilleggsvarer på Maxbo på Alnabru. Første del av jobben var å rive av den gamle shingelen. Det gikk greit, den kom av i store flak. Etter en litt famlende start på å legge nytt takbelegg, fant jeg etterhvert ut den riktige måten. Men arbeidet var mer tidkrevende en først antatt. Deilig å bli ferdig med taket.
Nå gjenstår vask og maling av vegger og garasjedør.
20.05.2014 Tore

Sprukket maling syd vegg

Ser at malingen på sydveggen har begynt å sprekke opp og flasse av. I mai skraper jeg veggen og handlet inn 9 liter Drygolin oljedekkbeis farge S6000-N til kr 595,-. I tillegg 3 liter hvit Drygolin oljemaling til det hvite på veggen. Noen av de hvite bordene i karnappet skal også skiftes ut.
19.05.2014 Tore

Utløst alarm pumpekum

På 17. mai like før frokost ringte alarmklokken i kjelleren. Det var alarmen som går når nivået i kloakk-kummen er for høyt. Jeg kjørte pumpen manuelt og fikk tømt tanken. Dagen etter rengjorde jeg flottørene i kummen og håpet dette var nok. Men problemet kom tilbake.
Den 19. mai reiste jeg til Pumpe-Service AS, Stålfæra 12, 0975 Oslo og handlet to stk. flottører til kr 950,- pr. stk. Byttet lav- og høy-nivå flottører. Det var tungt å jobbe nede i det trange hullet, vurder å sette bort jobben neste gang. Vurder også å bytte den tredje flottøren (alarm) neste år.
21.09.2011 Tore

Varmekabler på badegulvet nede

Det var blitt kaldt på badegulvet. Jeg åpnet bryterpanelet og ohmet varmekabelen. Den viste Ok. Tok så styringsenheten fra vaskerommet og flyttet over til badet. Nå fungerte det igjen.
Søkte opp typenummeret MTC-1991 på Internettet og fant denne hos Elektroimportøren AS i Strømsveien på Alnabru. Handlet i dag men fikk valget om å ta en med digitaldisplay i stedet for juster hjul. Type MTC2-1991-MH, pris kr 1012,- inkl.
Satt tilbake kontrolleren til vaskerommet og monterte den nye kontrolleren. Fungerer tilsynelatende ok. Jobb utført.
22.03.2010 Tore

Lekasje toalett nede

Det var en tendens til konstant sildring i doen nede. Under lokket er et plastbelagt kart som viser alle delene i mekanismen. Tok med det til rørleggeren borte på Karlsrud og kjøpte en stk ventil oppe type "BF Membran komplett f/Aqua" og en "BF Ventilring etter 1073 f/Ifø liten".
Begge ble byttet og nå funker det ok igjen.
15.11.2009 Tore

Vedlikehold pumpekum

På nøyaktig samme dato som i fjor inspiserte og rengjorde jeg pumpekummen. Anbefaler at det gjøres noe tidligere på høsten og ikke nå når det er rått, mørkt og kaldt!
Det gikk imidlertid greit, brukte ca en time med ryddejobben. Tips:
 • Skinn forkle til pappa (sitte på)
 • Haveslange (kanskje høytrykkspyler?)
 • Motorrens
 • Skurebørste
 • Bøtte med varmt vann og Salo.
 • Arbeidslampen til pappa med skjøteledning.
 • Stang med krok til å heise opp sensorkablene med.
Les mer om arbeidet i Dagboken
05.06.2009 Tore

Maling verksted

Siste veggen mot vårt hus tatt i år. Nå er det vel på tide å begynne på første veggen igjen. Nei, det står igjen å pusse opp og male vinduene. Det ble ikke gjort i år.
15.11.2008 Tore

Vedlikehold pumpekum

Slapp meg ned og spylte pumpekummen i dag. Så bra ut. Renset de tre nivåvippebryterne og testet at de fungerte ok. Kjørte vannstanden helt ned og spylte med vann. Sjekket at alarmen fungerte, men tok meg ikke tid til å sjekke hvilket nivå den vil løse ut. Bør gjøre det neste år. Ta det på sommeren når det er varmt.
Dette er greit å ha fremme når jobben skal gjøres:
 • Skinn forkle til pappa (sitte på)
 • Haveslange (kanskje høytrykkspyler?)
 • Motorrens
 • Skurefille
 • Arbeidslampen til pappa med skjøteledning.
Fyll helt opp med vann for å sjekke nivået til alarmen.
05.06.2008 Tore

Maling verksted

Begynte i 2006 med å male rundt Hermans gamle verksted. 2006: Bak mot Bruun, 2007: mot Inge og Vibeke, 2008: Forsiden. Ikke lett å male oppunder den store planten som slynger seg rundt taket. Skrapet, vasket, på med Visir og så 2 -3 strøk hvit Drygolin. Planten er nå bundet opp igjen. Ser veldig bra ut!
26.04.2008 Tore

Moderninsering av mediesenter

Nå var den gamle platespilleren i stereoracket byttet ut med PC. Trådløst keyboard styrer det hele fra sofaen. Kabel er trukket frem til TV'n. I tillegg forsvinner det bakkesendte analoge signalet. Vi ønsket oss ny TV!
En Philips 37PFL7662D/12 ble handlet på NSE som B-vare. TV'n ble så pakket ut og plassert på den samme plassen som den gamle tv'n. Supre bilder. Vi er fornøyd med den så langt.
30.11.2007 Tore

Kjellerbod ferdig

I dag ble spiker på gulvlistene overmalt og hvitevarer og skap satt på plass. Rommet er åpnet og klart for bruk.
01.09.2007 Tore

Maling yttervegg

Har vært flink i dag og malt hele veggen på baksiden av huset. Tok meg 6 timer. Fortjener en øl nå.
22.07.2007 Tore

Avretting av gulv i ny bod i kjelleren

Å gjøre noe ut av plassen i kjelleren er en lang prosess. Pr. dato er trapperummet, hobbyrummet og badet OK. Nå står rommet inn til vaskerummet for tur. Det skal bli en bod med plass til fryser, kjøleskap og hyller. Vegger er sparklet og malt og nå avrettes gulvet med xxxx lavastøp.
Jeg tok meg to feriedager og fikk hjelp av Tom Roy til arbeidet. 13 x 20 kg sekker ble blandet med vann og Hei´di KZ primer og gulvet ble støpt i tre seksjoner.
Det var ikke så lett å få flaten helt vannrett. En kanskje litt dirty metode som jeg fant ut, var å helle på vann på støpen. Støpen var halvveis herdet så vannet la seg oppå i dammer. Der hvor vannet samlet seg, drysset jeg sement i vannet og rotet og jevnet det ut med murerspaden. Smart hva? Ser ut som det funker.
15.06.2007 Tore

Høy vannstand i avløpsvannkummen

Første indikasjon på at noe var galt med avløpssytemet, var at vannet ikke sank i toalettetskåla i kjelleren. Startet pumpa manuelt og vannet sank til rett nivå. Jeg åpnet kummen ute og sjekket flottørene. Det skvalpet vann i den ene flottøren. Satte ned reservepumpa i kummen for sikkerhets skyld.
Bestilte service fra Pumpeservice AS Adr tlf som kom etter et par dager. Han mente selve pumpa er Ok, men at de tre flottørene måtte byttes. Videre anbefalte han å skifte hele automatikkskapet i kjelleren noe jeg sa ja til. Regning ca kr 15000,-. Koster å være kar!
Har meldt saken til IF, men det gjenstår å sende brev om krav. Spørs om jeg har noen sak...
18.07.2006 Tore

Kjøkkenkranen lekker på oppvaskbenken.

Nå var jeg lei drittkrana på kjøkkenet type Oras. Selv om pakningssett er byttet ved et par anledninger, holder den ikke tett. Vann pipler utover oppvaskbenken. Ny kran ble innkjøpt hos Holstad & Westerheim AS Raschs vei 40, 1153 Oslo til kr 1120,-. Type Gustavsberg Comfort Kjøkkenbatteri Lav Tut.
Jeg monterte krana selv, saget av gamle rør og monterte på noen muffer og dro det hele hardt sammen med nøkler. Holder tett ved kontroll i ettertid.
13.02.2006 Tore

Kø på badet om morgenen

Det ble etterhvert for lang kø på badet om morgenen og derfor ble det bestemt i familieråd at det skulle bygges bad i kjelleren. Spesifikasjon ble laget og kontrakt ble skrevet med Forenede Snekkere AS (Naboen) på kr 145000,- inkl. mva.
De jobbet bra, selv om ferdigstillelse ble noe senere enn avtalt. En misforståelse vedrørende taket forsinket også det hele.
Badet ble pent og den oppsatte kostnadsrammen holdt.
02.06.2005 Tore

Låsen på verandadøra går tregt

Det har over tid blitt vanskeligere å vanskeligere å lukke verandadøra og få den i lås. Etterhvert har det blitt brukt så stor makt på håndtaket, at foringen og en fjær fikk en brist / knakk. Låskassen sitter på en lang (190 cm) messingskinne og jeg demonterte hele greia fra døra. Etter å ha forhørt meg litt rundt om, fant jeg til slutt Eiendomssikring i Strømsvn 28. De ba meg ta med hele låsen og sannelig hadde de en maken på lager. Pris kr 1124,- inkl. mva. Delenr: FERCO ESP.
Den nye låsen er montert og etter litt justering fungere døra helt supert. Jeg har også montert på et ekstra håndtak som skal hjelpe å få døra helt inntil tettningslisten før en setter døra i låsestilling.
25.10.2004 Tore

Vann på kjellergulv

Hadde en fæl kveld på mandag. Det luktet dritt i kjelleren (mer enn vanlig) og det var kommet vann opp av sluket og rent utover et par rom. Sikringen på kloakk pumpa hadde løst ut og når jeg satte den på igjen peip jordfeilvarsleren og sikringen gikk igjen.

Kloak/drenskommen var full og jeg ringte et firma som kom med en stor tankbil og tømte tanken, men tanken fyllte seg fort opp igjen pga alt regnvannet. Ringte så IF som ba meg ringe Polygon og de kom med en bærbar pumpe som jeg fikk låne over natta. Den holdt tanken tom. Jeg fikk også låne en fuktfjerner som har stått i kjelleren og gått en uke.

27. oktober kom det folk fra Pumpe-Service AS og skiftet den defekte pumpa, så nå ser det ut som at alt er tilbake til normalt igjen. Kjelleren er tørket opp så jeg tror det er gått bra. Guffen opplevelse. Det er dumt å være avhengig av pumpe for å kvitte seg med kloakk og drensvann.

Pumpe: TSURUMI 220V 3" Pumpenr B10027016. Pris inkl arb: 12359,-

7/12-04: Hurra for IF! De dekket skifte av pumpen minus egenandel. Har heller ikke fått regning fra Polygon, eller fra firmaet som kom med den store tankbilen. Men denne siste kan hende dukker opp.

12.10.2004 Tore

Ny maling vindu badet.

Fortsetter vinduspost oppussing og har nå også tatt badevinduet. Grunnet med Steel grunning og la på et strøk med Hamerite hvit. Blir blankt og fint med en hard overflate. Ser at hele badet trenger oppussing, men det får komme senere.
19.08.2004 Tore

Manglet sikkerhetslås

Slo til på et tilbud fra Låspartner AS på Brynseng om ny sikkerhetslås og montering for kr 1550,-. Mannen kom kl. 18:00 og freste og skrudde. Selv monterte jeg sikkerhetslenke.
15.08.2004 Tore

Vindusposter, ny maling soverom

Har nå gått over alle soverommene med sliping, sparkling og Hamerite. Bruker Akryl 3920 fugemasse i hjørner. Ser ut til å bli bra.
07.06.2004 Tore

Vindusposten i stua behøver ny maling

Tok ned alle gardiner og skrudde vekk alle fester til rullegardin osv. Skrapte bort løs gammel maling. Pusset og vasket grundig. Sparklet ujevnheter med vanlig sparkel. Ønsker å finne en ny sparkeltype som ikke trekker seg så mye sammen og som er mer fleksibel. Malte 2 strøk med Hamerite gråhvit maling. Malingen virker helt fantastisk og gir en hard og blank overflate. Blir spennende å se hvor lenge den holder seg slik.
15.12.2003 Tore

Sjekk av støvpose

Sjekket om støvposen i sentralstøvsugeren. På tide å bytte. Greit å bytte ved juletider.
09.12.2003 Tore

Lei av å skru panelovner av og på.

Bestilt 2 stk timere til Nobo ovner, Elnr:5492446, hos Ekeberg Elektro, 22744880, pris kr. 1260,-. Montert og fungerer bra.
30.10.2003 Tore

Panelovnene i stua svikter

Termostater defekte. Klagde til Nobø og fikk 6 stk gratis levert på døra. Montert i ovnene i stua og fungerer ok nå.
Lagde nytt feste til ovnen i karnappet.
09.07.2003 Tore

Terrassegulv slitt.

Har lagt på to strøk med treolje.
01.07.2003 Tore

Gamle verkstedet til pappa trenger maling

Brukte 2 uker på nordveggen. Malte 2 strøk med maling for mur. Problem med den store planten som vokser rundt verkstedet.
Usikker på når neste vegg tas.
15.10.2002 Tore

Dårlig futt i sentralstøvsugeren

Byttet pose i sentralstøvsuger enheten som var var propp full. Bør sjekkes oftere!
Etter skift ble suget helt på topp igjen.
03.10.2002 Tore

Gjerdet mot veien var rustent og stygt

Slipete gjerdestolpene med drill m/roterende stålbørste. Vasket med White Sprit og rullet på svart Hermelite. Gikk med 1 liter. Ble bra!
04.05.2002 Tore

Utslitt sofa

Handlet ny sofa på Skeidar. Type Coventry hjørne grønn. Pris kr. 5500,-
02.04.2002 Tore

Garasjen behøver maling

Maler veggene hvit Trebitt ODB OKER BAS? Garasjedøra beises.
24.05.2001 Tore

Husveggen mot pappas verksted trengte et strøk beis.

Yttervegg (syd/vest)
18.05.2001 Tore

Pianoet var surt.

Bestilte pianostemmer David Strøm fra Kastellvn. 4 G, 1162 OSLO. Kostet kr. 950,- men han gjorde en god jobb.
17.04.2001 Tore

Nye kontakter i kjelleren.

Pusser opp trapperommet i kjelleren og har lagt opp plastrør og ledning til ny kontakt for fryseboks. Fikk elektriker fra Nordstrand Elektro til å koble det opp i skapet. Han la også opp ny kontakt til sentralstøvsuger og varmeskap. Pris kr. 4088,-.
01.09.2000 Tore

Beise huset.

Har brukt 2 år på å komme rundt hele huset.
Benyttet Tintorama oljedekkbeis
type 14-4 TIN NCS S 6000-N fra Nordsjø
18.03.2000 Tore

Kjøkkenkranen lekker på oppvaskbenken.

Kjøpte nedre pakningsett på Karlsrud type ORAS 158735.
01.03.1999 Tore

Jordfeilbryter slår ut ofte.

Bestilt elektriker fra Nordstrand Elektro for å se på problemet. Han anbefalte å bytte ut jordfeilbryter med jordfeilvarsler. Vi sa ja til det. Pris kr 6838,80. Betaler i kassen!
© ToJeSOFT 1999-2024
Siden benytter kun tekniske Cookies