Hovedside Modellsport Karriere Huset Bilen Kawasaki Sudoku Din side

Min fantastiske bolig

 • Bygget 1992 - 3

24.02.2021 For høy temperatur i fryser
Oppdaget at pizzaen i frysedelen av det gamle kjøleskapet i kjelleren var litt slapp i fisken. Temperaturen i skapet var for høy. Ved å justere litt på termostaten startet skapet opp men da stoppet aldri motoren og det ble for kaldt.
Ny service termostat type Danfoss 077B7001 ble bestilt hos Nettoparts.no. I dag ble termostaten skiftet og den ser ut til å fungere greit. Må følge litt med på temperaturen de neste dagene.
23.02.2021 Viasat og Canal Digital slått sammen.
Jeg har vært Viasat kunde i 30 år og nå har Viasat og Canal Digital slått seg sammen til ett selskap som heter Allente. I dag kom et par karer hit og sa først at de ville skru ned og bytte hele parabol skålen. Jeg sa det var synd, for den antennen jeg har er mye større og gir bra signal.
Så kikket de nærmere på den og sa de var enige og vred antennen mot Thor satellitten og fikk 14,5 db signal som er bedre enn gjennomsnittet. Antennen og hode er ok. Og nå er ny software lastet ned. Da blir det TV i kveld også.
22.10.2020 Pumpekum Høy vannstand Pumpekum ute
Like før leggetid oppdager jeg at vannstanden er kritisk høy i kummen. Noe vann kommer opp av sluket i kjelleren. Ingen alarm er utløst. Jeg setter ned reservepumpe og denne tar vannet unna.
Ringer Pumpe-Service AS 22651400 og det kommer tre mann. Igjen fokuserer de på koplingsboksen i kummen som er full av fuktighet og irrede ledninger. Problemet er nå at de ikke har mer ledning å kutte, ledningene inn fra huset er blitt for kort. De forteller at jeg må skaffe en elektriker for å bytte ledningen fra huset og ut til kummen. Pumpe-service kobler anlegget opp så godt de kan slik at hovedpumpen nå fungerer igjen.
Jeg ringer Erik over veien og forklarer problemet og han er bare hyggelig og sier han vil kontakte elektrikeren som var her når badet i kjelleren ble bygget Kay Winger fra Sandvika Elektro AS telf 90929556.
16.09.2019 Pumpekum Høy vannstand Pumpekum ute
Nye problemer med høy vannstand i kummen. Ringte Pumpe-Service AS som kom med tre mann. De ordner og fikser, men finner egentlig ikke noe galt. Jeg ber de gi meg prisoverslag på bytte av pumpe og mottar tilbud på tilsammen kr 28890,- Da bytter de pumpe og rør som pumpen er festet i. Jeg takker ja og arbeidet blir utført. I tillegg til bytte av pumpe bytter de koblingsboksene hvor flottørene er tilkoblet. Problemet er fuktighet som fører til krypstrømmer og korrosjon av kobber lederne.
Systemet fungerer bra etter dette. Må selv purre på faktura to måneder etter arbeidet ble utført!
13.06.2019 Pumpekum Alarm Pumpekum ute
Våknet 0530 i dag av at alarm klokken for avløppumpen ringte. På med klærne og ned i kummen ute. Der var vannstanden alt for høy. Spylte og renset flotørene og da startet pumpen igjen. Men ved ny test funket den ikke. Ringte så Pumpeservce som ville sende en mann. I mellomtiden satte jeg ned en enkel reservepumpe som jeg har. Den tok vannet unna.
Teknikeren kom og målte og styrte. Han mente det kunne ha vært flottørene som var for tunge og at jeg hadde kjørt vannstanden for langt ned i forbindelse med rengjøringen og at det dermed hadde kommet luft i pumpen. Hvertfall fungerte alt igjen etter test. Teknikeren målte antydning til litt jordfeil i motoren men at det kunne gå i mange år til. Ba han sende meg et pristilbud på utskift av pumpe. Har lært litt av hendelsen. Her er noen punkter:
Ved alarm, ta av dekselet og prøv manuell-bryteren
Om motoren starter, er denne i orden og feilen kan ligge i en av flottørene
Gå ned i kummen og rens og test flottørene
Om ingen ting fungerer, sett ned reservepumpe. sjekk at denne starter. Må kanskje hjelpes igang med en skrutrekker inn i turbinhjulet
Ring Oslo Pumpeservice telefon 22 65 14 00. Har døgnservice, men best å ringe etter kl. 0800.
Ved årlig vedlikehold, rens flottører, spyl ren kummen, dra i kjettingen for å hindre at pumpe-enheten ruster fast i skinnene.
07.06.2018 Pumpekum Vedlikehold Pumpekum ute
Har tatt den årlige vask av pumpekummen. En ordentlig drittjobb! Men anlegget har gått bra i mange år nå. Måtte det vare. Spyler først med hageslange, heiser så opp de tre flottørene og vasker de med kost. Tester at de fungerer korrekt. Alt ok.
19.06.2017 Sildring i do Ventil Toalett nede
Det rant periodisk litt vann ned i toalettskålen. Den fyllte greit opp og stengte bra når den ble full. Jeg mistenkte den store pakningen som stenger for vannet ned i skålen. Dro bort til Comfort på Karlsrud som hadde denne på lager. På kvitteringen står det «BF IFØ VENTILRING LITEN ETTER» pris kr. 141,-. Virker bra etter test.
03.08.2016 Mose på tak MOSE Hustak
Jeg ønsker også å få gitt alt som er hvitt på huset et nytt strøk. Oppdager at taket, spesielt på skyggesidene, er ganske dekket av mosedotter. Montering av kobbertråder over møne skal forhindre at mosen gror så godt. Men først vil jeg forsøke å skrape taket rent. Prøver å bevege meg oppe på taket, men føler meg ikke sikker. Løsningen ble å feste en murerskje pluss en kost på enden av et langt aluminiumsrør. Røret har jeg etter pappa. Det fungerte fint men skrapingen var slitsom og tidkrevende og arbeidet gikk over flere uker. Resultatet ble bra. Til sommeren må jeg handle og forsøke å feste et slikt metallbånd på toppen av taket. Våren 2017: Var nede hos Wyrth på Ryen og forhørte meg om slike kobberbånd. De hadde dette, men det var mange tusen kroner for noen meter. Dropper det.
14.06.16 Skitne vegger MALING Garasjevegger
Vi begynte i 2015 med å vaske veggene og så smått male de. Malingen som ble benyttet er av type Jotun Drygolin oljemaling, Fargenavn: Klassisk hvit, Fargekode: 9918 / S0500-N, Farge opprinnelse: Jotun Standard. På sommeren 2016 ble de siste veggene malt og dørene foran fikk en rød/brun lakk av typen Quick Bengalack fargekode 331 Rødbrun. Det ble veldig fint.
Neste sommer blir det maling av det hvite på selve huset.
24.07.2015 Tak garasjen SHINGEL Garasjetak
Shingelen på garasje- taket var temmelig gjengrodd av mose og sprukkent. Jeg handlet ny shingel og diverse tilleggsvarer på Maxbo på Alnabru. Første del av jobben var å rive av den gamle shingelen. Det gikk greit, den kom av i store flak. Etter en litt famlende start på å legge nytt takbelegg, fant jeg etterhvert ut den riktige måten. Men arbeidet var mer tidkrevende en først antatt. Deilig å bli ferdig med taket.
Nå gjenstår vask og maling av vegger og garasjedør.
20.05.2014 Sprukket maling MALING Syd vegg
Ser at malingen på sydveggen har begynt å sprekke opp og flasse av. I mai skraper jeg veggen og handlet inn 9 liter Drygolin oljedekkbeis farge S6000-N til kr 595,-. I tillegg 3 liter hvit Drygolin oljemaling til det hvite på veggen. Noen av de hvite bordene i karnappet skal også skiftes ut.
19.05.2014 Utløst alarm FLOTTØR Pumpekum
På 17. mai like før frokost ringte alarmklokken i kjelleren. Det var alarmen som går når nivået i kloakk-kummen er for høyt. Jeg kjørte pumpen manuelt og fikk tømt tanken. Dagen etter rengjorde jeg flottørene i kummen og håpet dette var nok. Men problemet kom tilbake.
Den 19. mai reiste jeg til Pumpe-Service AS, Stålfæra 12, 0975 Oslo og handlet to stk. flottører til kr 950,- pr. stk. Byttet lav- og høy-nivå flottører. Det var tungt å jobbe nede i det trange hullet, vurder å sette bort jobben neste gang. Vurder også å bytte den tredje flottøren (alarm) neste år.
21.09.2011 Varmekabler på badegulvet nede sluttet å virke ELEKTRISK Badet nede
Det var blitt kaldt på badegulvet. Jeg åpnet bryterpanelet og ohmet varmekabelen. Den viste Ok. Tok så styringsenheten fra vaskerommet og flyttet over til badet. Nå fungerte det igjen.
Søkte opp typenummeret MTC-1991 på Internettet og fant denne hos Elektroimportøren AS i Strømsveien på Alnabru. Handlet i dag men fikk valget om å ta en med digitaldisplay i stedet for juster hjul. Type MTC2-1991-MH, pris kr 1012,- inkl.
Satt tilbake kontrolleren til vaskerommet og monterte den nye kontrolleren. Fungerer tilsynelatende ok. Jobb utført.
22.03.2010 Lekasje VEDLIKEHOLD Toalett nede
Det var en tendens til konstant sildring i doen nede. Under lokket er et plastbelagt kart som viser alle delene i mekanismen. Tok med det til rørleggeren borte på Karlsrud og kjøpte en stk ventil oppe type "BF Membran komplett f/Aqua" og en "BF Ventilring etter 1073 f/Ifø liten".
Begge ble byttet og nå funker det ok igjen.
15.11.2009 Pumpekum VEDLIKEHOLD Pumpekum
På nøyaktig samme dato som i fjor inspiserte og rengjorde jeg pumpekummen. Anbefaler at det gjøres noe tidligere på høsten og ikke nå når det er rått, mørkt og kaldt!
Det gikk imidlertid greit, brukte ca en time med ryddejobben. Tips:
 • Skinn forkle til pappa (sitte på)
 • Haveslange (kanskje høytrykkspyler?)
 • Motorrens
 • Skurebørste
 • Bøtte med varmt vann og Salo.
 • Arbeidslampen til pappa med skjøteledning.
 • Stang med krok til å heise opp sensorkablene med.
Les mer om arbeidet i Dagboken
05.06.2009 Maling verksted MALING VERKSTED
Siste veggen mot vårt hus tatt i år. Nå er det vel på tide å begynne på første veggen igjen. Nei, det står igjen å pusse opp og male vinduene. Det ble ikke gjort i år.
15.11.2008 Pumpekum VEDLIKEHOLD Pumpekum
Slapp meg ned og spylte pumpekummen i dag. Så bra ut. Renset de tre nivåvippebryterne og testet at de fungerte ok. Kjørte vannstanden helt ned og spylte med vann. Sjekket at alarmen fungerte, men tok meg ikke tid til å sjekke hvilket nivå den vil løse ut. Bør gjøre det neste år. Ta det på sommeren når det er varmt.
Dette er greit å ha fremme når jobben skal gjøres:
 • Skinn forkle til pappa (sitte på)
 • Haveslange (kanskje høytrykkspyler?)
 • Motorrens
 • Skurefille
 • Arbeidslampen til pappa med skjøteledning.
Fyll helt opp med vann for å sjekke nivået til alarmen.
05.06.2008 Maling verksted MALING VERKSTED
Begynte i 2006 med å male rundt Hermans gamle verksted. 2006: Bak mot Bruun, 2007: mot Inge og Vibeke, 2008: Forsiden. Ikke lett å male oppunder den store planten som slynger seg rundt taket. Skrapet, vasket, på med Visir og så 2 -3 strøk hvit Drygolin. Planten er nå bundet opp igjen. Ser veldig bra ut!
26.04.2008 Moderninsering MEDIESENTER
STUE
30.11.2007 Kjellerbod FERDIG KJELLER
I dag ble spiker på gulvlistene overmalt og hvitevarer og skap satt på plass. Rommet er åpnet og klart for bruk.
01.09.2007 Maling yttervegg MALING BAKSIDEN
Har vært flink i dag og malt hele veggen på baksiden av huset. Tok meg 6 timer. Fortjener en øl nå.
22.07.2007 Avretting av gulv i ny bod i kjelleren STØP KJELLER
Å gjøre noe ut av plassen i kjelleren er en lang prosess. Pr. dato er trapperummet, hobbyrummet og badet OK. Nå står rommet inn til vaskerummet for tur. Det skal bli en bod med plass til fryser, kjøleskap og hyller. Vegger er sparklet og malt og nå avrettes gulvet med xxxx lavastøp.
Jeg tok meg to feriedager og fikk hjelp av Tom Roy til arbeidet. 13 x 20 kg sekker ble blandet med vann og Hei´di KZ primer og gulvet ble støpt i tre seksjoner.
Det var ikke så lett å få flaten helt vannrett. En kanskje litt dirty metode som jeg fant ut, var å helle på vann på støpen. Støpen var halvveis herdet så vannet la seg oppå i dammer. Der hvor vannet samlet seg, drysset jeg sement i vannet og rotet og jevnet det ut med murerspaden. Smart hva? Ser ut som det funker.
15.06.2007 Høy vannstand i avløpsvannkummen VVS PUMPE
Første indikasjon på at noe var galt med avløpssytemet, var at vannet ikke sank i toalettetskåla i kjelleren. Startet pumpa manuelt og vannet sank til rett nivå. Jeg åpnet kummen ute og sjekket flottørene. Det skvalpet vann i den ene flottøren. Satte ned reservepumpa i kummen for sikkerhets skyld.
Bestilte service fra Pumpeservice AS Adr tlf som kom etter et par dager. Han mente selve pumpa er Ok, men at de tre flottørene måtte byttes. Videre anbefalte han å skifte hele automatikkskapet i kjelleren noe jeg sa ja til. Regning ca kr 15000,-. Koster å være kar!
Har meldt saken til IF, men det gjenstår å sende brev om krav. Spørs om jeg har noen sak...
18.07.2006 Kjøkkenkranen lekker på oppvaskbenken. VVS KJØKKEN
Nå var jeg lei drittkrana på kjøkkenet type Oras. Selv om pakningssett er byttet ved et par anledninger, holder den ikke tett. Vann pipler utover oppvaskbenken. Ny kran ble innkjøpt hos Holstad & Westerheim AS Raschs vei 40, 1153 Oslo til kr 1120,-. Type Gustavsberg Comfort Kjøkkenbatteri Lav Tut.
Jeg monterte krana selv, saget av gamle rør og monterte på noen muffer og dro det hele hardt sammen med nøkler. Holder tett ved kontroll i ettertid.
13.02.2006 Kø på badet om morgenen BAD KJELLER
Det ble etterhvert for lang kø på badet om morgenen og derfor ble det bestemt i familieråd at det skulle bygges bad i kjelleren. Spesifikasjon ble laget og kontrakt ble skrevet med Forenede Snekkere AS (Naboen) på kr 145000,- inkl. mva.
De jobbet bra, selv om ferdigstillelse ble noe senere enn avtalt. En misforståelse vedrørende taket forsinket også det hele.
Badet ble pent og den oppsatte kostnadsrammen holdt.
02.06.2005 Låsen på verandadøra går tregt LÅS Stue
Det har over tid blitt vanskeligere å vanskeligere å lukke verandadøra og få den i lås. Etterhvert har det blitt brukt så stor makt på håndtaket, at foringen og en fjær fikk en brist / knakk. Låskassen sitter på en lang (190 cm) messingskinne og jeg demonterte hele greia fra døra. Etter å ha forhørt meg litt rundt om, fant jeg til slutt Eiendomssikring i Strømsvn 28. De ba meg ta med hele låsen og sannelig hadde de en maken på lager. Pris kr 1124,- inkl. mva. Delenr: FERCO ESP.
Den nye låsen er montert og etter litt justering fungere døra helt supert. Jeg har også montert på et ekstra håndtak som skal hjelpe å få døra helt inntil tettningslisten før en setter døra i låsestilling.
25.10.2004 Vann på kjellergulv FUKTIGHET
Kjeller
12.10.2004 Ny maling vindu badet. MALING Bad
Fortsetter vinduspost oppussing og har nå også tatt badevinduet. Grunnet med Steel grunning og la på et strøk med Hamerite hvit. Blir blankt og fint med en hard overflate. Ser at hele badet trenger oppussing, men det får komme senere.
19.08.2004 Manglet sikkerhetslås SIKKERHET Ytterdør
Slo til på et tilbud fra Låspartner AS på Brynseng om ny sikkerhetslås og montering for kr 1550,-. Mannen kom kl. 18:00 og freste og skrudde. Selv monterte jeg sikkerhetslenke.
15.08.2004 Vindusposter, ny maling. MALING Soverom
Har nå gått over alle soverommene med sliping, sparkling og Hamerite. Bruker Akryl 3920 fugemasse i hjørner. Ser ut til å bli bra.
07.06.2004 Vindusposten i stua behøver ny maling MALING Stue
Tok ned alle gardiner og skrudde vekk alle fester til rullegardin osv. Skrapte bort løs gammel maling. Pusset og vasket grundig. Sparklet ujevnheter med vanlig sparkel. Ønsker å finne en ny sparkeltype som ikke trekker seg så mye sammen og som er mer fleksibel. Malte 2 strøk med Hamerite gråhvit maling. Malingen virker helt fantastisk og gir en hard og blank overflate. Blir spennende å se hvor lenge den holder seg slik.
15.12.2003 Sjekk av støvpose RENHOLD Kjeller
Sjekket om støvposen i sentralstøvsugeren. På tide å bytte. Greit å bytte ved juletider.
09.12.2003 Lei av å skru panelovner av og på. VARME Stue
Bestilt 2 stk timere til Nobo ovner, Elnr:5492446, hos Ekeberg Elektro, 22744880, pris kr. 1260,-. Montert og fungerer bra.
30.10.2003 Panelovnene i stua svikter VARME Stue
Termostater defekte. Klagde til Nobø og fikk 6 stk gratis levert på døra. Montert i ovnene i stua og fungerer ok nå.
Lagde nytt feste til ovnen i karnappet.
09.07.2003 Terrassegulv slitt. MALING Terrasse
Har lagt på to strøk med treolje.
01.07.2003 Gamle verkstedet til pappa trenger maling. MALING Verksted
Brukte 2 uker på nordveggen. Malte 2 strøk med maling for mur. Problem med den store planten som vokser rundt verkstedet.
Usikker på når neste vegg tas.
15.10.2002 Dårlig futt i sentralstøvsugeren. RENHOLD Kjeller
Byttet pose i sentralstøvsuger enheten som var var propp full. Bør sjekkes oftere!
Etter skift ble suget helt på topp igjen.
03.10.2002 Gjerdet mot veien var rustent og stygt MALING Gjerde mot BK
Slipete gjerdestolpene med drill m/roterende stålbørste. Vasket med White Sprit og rullet på svart Hermelite. Gikk med 1 liter. Ble bra!
04.05.2002 Utslitt sofa INTERIØR Stue
Handlet ny sofa på Skeidar. Type Coventry hjørne grønn. Pris kr. 5500,-
02.04.2002 Garasjen behøver maling MALING Garasje
Maler veggene hvit Trebitt ODB OKER BAS? Garasjedøra beises.
24.05.2001 Husveggen mot pappas verksted trengte et strøk beis. MALING
Yttervegg (syd/vest)
18.05.2001 Pianoet var surt. MUSIKK Stue
Bestilte pianostemmer David Strøm fra Kastellvn. 4 G, 1162 OSLO. Kostet kr. 950,- men han gjorde en god jobb.
17.04.01 Nye kontakter i kjelleren. ELEKTRO Kjeller
Pusser opp trapperommet i kjelleren og har lagt opp plastrør og ledning til ny kontakt for fryseboks. Fikk elektriker fra Nordstrand Elektro til å koble det opp i skapet. Han la også opp ny kontakt til sentralstøvsuger og varmeskap. Pris kr. 4088,-.
01.09.00 Beise huset. MALING Yttervegger
Har brukt 2 år på å komme rundt hele huset.
Benyttet Tintorama oljedekkbeis
type 14-4 TIN NCS S 6000-N fra Nordsjø
18.03.00 Kjøkkenkranen lekker på oppvaskbenken. VVS Kjøkken
Kjøpte nedre pakningsett på Karlsrud type ORAS 158735.
01.03.99 Jordfeilbryter slår ut ofte. ELEKTRO Sikringsskap
Bestilt elektriker fra Nordstrand Elektro for å se på problemet. Han anbefalte å bytte ut jordfeilbryter med jordfeilvarsler. Vi sa ja til det. Pris kr 6838,80. Betaler i kassen!
© ToJe SOFT 1999-2021